Nepečené cukroví na poslední chvíli

Ještě nemáte upečené cukroví? Žádný problém, klidně můžete udělat několik druhů nepečeného a máte klid. Dnes tu pro vás mám v nabídce „Banánové koule“, „Rafaelo“, „Kokosové hříbky“ a „Datlové chuťovky“. Nebojte, postupy jsou jednoduché, takže všechno uděláme hezky pohromadě.

Banánové koule

Co potřebujeme:
banán
piškoty
rozpuštěnou čokoládu

Postup:
- Rozpusťte si čokoládu na mírném ohni, aby se nepřevařila. Můžete ve vodní lázni nebo s přidáním trochy Omegy.

- Banán si nakrájejte na plátky asi 0,5 cm široké. Mezi dva piškoty přijde plátek banánu, mírně stlačíme a obalíme v čokoládě. Položíme na tác či talíř na bok (tolik se neškube pištot) a necháme utuhnout.

Poznámka:
- Ideální je nechat odležet přes noc, piškoty krásně změknou a banánové koule se doslova „vypijí“.


Rafaelo


Co potřebujeme:
200 g zahuštěného slazeného kondenzovaného mléka
200 – 250 g strouhaného kokosu
mandle (počet podle kousků rafaela)
kokos na obalení

Postup:
- Do misky si nalijeme zahuštěné slazené kondenzované mléko, přisypeme kokos a stěrkou mícháme, aby vznikla hustší, trochu mazlavá hmota. Kokos přidáváme podle potřeby. Necháme asi 1 hodinu utuhnout v lednici.

- Do kastrůlku si nasypeme mandle, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vypneme a necháme asi 10 minut stát. Pak oloupeme slupky.

- Lžičkou (nebo prsty) oddělíme kousek ztuhlé hmoty, dovnitř vsuneme mandli a vytvarujeme kuličku. Obalíme v kokosu a máme hotovo.


Kokosové hříbky


Pokud budete dělat rafaela, tak si udělejte o trochu více hmoty z kondenzovaného mléka a kokosu. Z části vytvořte rafaela a s druhé části udělejte kokosové hříbky. A budete mít dva druhy cukroví najednou.

Co potřebujeme:
200 g zahuštěného slazeného kondenzovaného mléka
200 – 250 g strouhaného kokosu
rozpuštěnou čokoládu

Postup:
- Do misky si nalijeme zahuštěné slazené kondenzované mléko, přisypeme kokos a stěrkou mícháme, aby vznikla hustší, trochu mazlavá hmota. Kokos přidáváme podle potřeby. Necháme asi 1 hodinu utuhnout v lednici.

- Rozpustíme si čokoládu na mírném ohni, aby se nepřevařila. Můžete ve vodní lázni nebo s přidáním trochy Omegy.

- Lžičkou (nebo prsty) oddělíme kousek ztuhlé hmoty, vytvarujeme zakulacený váleček, spodek mírně zploštíme a druhou stranou namočíme do rozpuštěné čokolády. Uděláme takovou čepičku. Dáme na talířek a necháme do druhého dne zaschnout.


Datlové chuťovky


Co potřebujeme:
datle (podle počtu kousků)
mandle (podle počtu kousků)
rozpuštěnou čokoládu

Postup:
- Do kastrůlku si nasypeme mandle, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vypneme a necháme asi 10 minut stát. Pak oloupeme slupky.

- Rozpustíme si čokoládu na mírném ohni, aby se nepřevařila. Můžete ve vodní lázni nebo s přidáním trochy Omegy.

- Datle nařízneme po délce a vypeckujeme, do každé dáme jednu mandli a otvor uzavřeme. Obalíme v rozpuštěné čokoládě a dáme na talířek utuhnout. Hotovo.

Komentáře

  1. Skvělé recepty a všechny vypadají úplně báječně, k nakousnutí :) ! Napečeno už naštěstí máme, ale ty Rafaelo kuličky vypadají opravdu dobře, snad je zítra stihnu vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno vypadá výborně a myslím, že by se to klidně dalo udělat v průběhu roku i jako zákusek ke kávě :-) Děkuju za všechny tipy, určitě je využiju.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.