Kokosové pracny

Mám tu pro vás další recept na mé oblíbené vánoční cukroví, tentokrát to jsou kokosové pracny. Výborně jdou z formiček, tak jsem se u nich nerozčilovala. :-)

Kokosové pracny:

Ingredience:
100 g hladké mouky
60 g tuku (Hera)
40 g kokosu (strouhaný)
25 g cukru krystal
1 vejce
špetka mleté skořice
2-3 hřebíčků (rozdrtit v hmoždíři)

Postup:
- Změklou Heru dáme do mísy, přidáme hladkou mouku, strouhaný kokos, cukr, vejce, trošku mleté skořice a v hmoždíři rozdrcený hřebíček. Přísady zpracujeme metlou na těsto, nebo rukou, až vznikne hladké těsto. To pak dáme asi na 30 minut odpočinout do ledničky.

- Připravíme si formičky na pracny, vyndáme těsto z ledničky a začneme plnit formičky. Neplníme je až po okraj, ale uprostřed necháváme žlábek. Naskládáme plné formičky na plech a dáme do dopředu vyhřáté trouby. Pečeme asi na 160´C přibližně 20 - 25 minut. Pracny začnou trochu zlátnout.

- Upečené pracny necháme vychladnout a až pak vyklepneme z formiček. Uložíme do krabice vyložené ubrousky a do Vánoc změknou.

Poznámky:
- Pracny můžete obalovat v moučkovém cukru (v mističce smícháme moučkový cukr s vanilkovým cukrem). Kokosové pracny jsme v cukru nikdy neobalovaly, protože nám přijdou dostatečně sladké.

- Případně si můžete do těsta přidat více cukru, pokud hodně sladíte.

- U nás se formičky nevymývají, ale pouze se vytřou vlhkou utěrkou a druhou usuší, suchou utěrkou. Formičky se tak neodmastí a pracny jdou lépe vyklepávat.

Komentáře

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.