Doktor Spánek - Stephen King

Stephen King, mistr hororu, se vrací ke svému úspěšnému románu Osvícení a my se opět setkáváme s psychicky poznamenaným Dannym, který se s událostmi v hotelu Overlook nikdy pořádně nevyrovnal... Nyní se vrací jako "Doktor Spánek"...
Anotace:
Stephen King v knize Doktor Spánek navazuje na svůj předchozí román Osvícení, takže se opět setkáme s jeho hrdiny - malým Dannym, který zůstává psychicky poznamenaný, i jeho matkou, již stále trápí bolesti po utrpěných zraněních. Rozzlobení duchové z hotelu Overlook si Dannyho opět najdou, ale kuchař Halloran ho nakonec naučí, jak se jim ubránit. Danny dospěl a přes svá dobrá předsevzetí se vydal v otcových stopách alkoholismu a zuřivých záchvatů. Nakonec se však pití dokáže vzdát, usadí se v malém městečku a začne pracovat v domově důchodců. Zvláštní duševní schopnosti, které mu do určité míry zůstaly, mu pomáhají poskytovat útěchu umírajícím. Pomocníkem je mu kočka, která umí předvídat budoucnost, a Dan se stane „doktorem Spánkem“. Nečekaně však naváže telepatické spojení s dvanáctiletou Abrou, která se na něj obrátila se zoufalou prosbou o pomoc. Díky svým jasnovidným schopnostem se totiž dozvěděla o rituální vraždě malého chlapce, dalšího dítěte, které stejně jako Dan a Abra vyzařuje osvícení. Amerikou totiž táhne kmen podivných lidí, kteří se živí zvláštní jemnohmotnou substancí, jež vystupuje z dětí s osvícením, když jsou mučeny... Není pochyb o tom, že závěrečný souboj dobra a zla bude strhující. (zdroj: kniycz.cz)

Vydává: nakladatelství Beta - Dobrovský, www.dobrovsky.cz
Pošet stran: 531
Vazba: vázaná
Doporučená cena: 479 Kč
Vychází: 8. dubna 2014

A o čem bylo Osvícení? To vám prozatím nepovím, protože se na knihu chci teprve vrhnout, ale před nějakou dobou jsem viděla filmové zpracování s Jackem Nicholsonem, která stálo za to. 
Anotace:
Hotel Overlook je považován za nejkrásněji položené horské letovisko na světě, ale nový zimní správce Jack Torrance, jeho žena Wendy a jejich pětiletý syn Danny v něm spatřovali víc než jeho krásu. Jack viděl v Overlooku příležitost, zoufalý způsob, jak uniknout životní smůle a zoufalství, Wendy zase kýženou samotu, která by mohla být poslední příležitostí k zachování narušené rodiny a Danny? Danny, požehnaný i prokletý náhlým osvícením, darem předvídavosti, viděl věci, které přesahovaly chápání malého kluka. Ve sto deseti prázdných pokojích Overlooku viděl skryté zlo, které číhalo jen na ně... (zdroj: kniycz.cz)

Vydává: nakladatelství Beta - Dobrovský
Pošet stran: 488 
Vazba: brožovaná
Doporučená cena: 289 Kč

Komentáře

  1. Knižka vyzerá dobre :) Kinga mám celkom rada

    OdpovědětVymazat
  2. Na nového Kinga se chystám. Nejdřív jsem se bála, že je to znevažování klasiky, ale podle recenzí se pokračování Osvícení vážně povedlo. ;-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.