Čtení knižních restů - duben 2013

Minulý měsíc jsem začala s projektem "Čtení knižních restů", který pořádá Cukrblik. A toto je tedy mé první jakési zúčtování... Jak se mmi dařilo? Přečetla jsem věco? Ano, nakonec jsem pečetla dvě knihy.

V projektu "Čtení knižních restů" jde o vytvoření seznamu knih, a koncem měsíce vždy zrekapitulovat, jak se mi dařilo a kolik knih jsem přečetla. Na konci roku dojde k "vyúčtování" a měly by být přečteny alespoň 3 knihy z daného seznamu.

Za duben jsem přečetla z mého seznamu dvě knihy, a to Zimní krypta (Anne Michaels) a Cáry rubáše (ed. Antonín K. K. Kudláč). Není to sice moc, ale ono je tolik nových knih, které mohu číst, takže jsem se k těmto dvěma knihám musela přemlouvat. Ale vůbec jsem nelitovala, proto Zimní krypta byla poezie litertury a skvělý zážitek. Cáry rubáše obsahují šest duchařských povídek, které pobaví, takže je to taková příjemná oddychovka.
Na jeden měsíc je to docela dobré, to jsem ani nečekala, že se ke čtení "restů" dostanu, alespoň je mi tento projekt prospěšný a děkuji z něj. Jen recenzi mám prozatím jen na Cáry rubáše

A do čeho se pustím příští měsíc? Uvažuji o Interview s upírem (Anne Rice) a možná Deník ctihodné prostitutky (Chrysa Dimoulidou), ale to teprve uvidím, protože jak se znám, tak plány ještě tak tisíckrát změním.


Seznam knižních restů:
Cáry rubáše - ed. Antonín K. K. Kudláč
Jméno hvězdy - Maureen Johnsonová
Interview s upírem - Anne Rice
Kladivo na čarodějnice - Václav Kaplický
Tajný agent - Joseph Conrad
Deník ctihodné prostitutky - Chrysa Dimoulidou
Skladatel bouří - Andrés Pascual
Sloupy věčnosti - Tanja Kinkelová
Zimní krypta - Anne Michaels
Čelisti slov - Steven Hall
Život a osud - Vasilij Grossman

Komentáře

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.