Recenze: Zakázaná přitažlivost - Kateřina Petrusová

Bývalý mafián má bezpečnostní agenturu a nyní posílá svého muže, aby hlídal senátorovu dceru... Z toho kouká mnoho malérů...
Anotace:
Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout: buď se vrátí domů, nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec.
Překoná láska tak odlišných lidí věkový a společenský rozdíl, nebezpečí, které Emily hrozí, a především Henryho zločineckou minulost?
.......

Autorka dobře kombinuje romanci s krimi zápletkou, která ovšem v tomto díle je trochu oddálena a více prostoru má věčné kočkování mezi Henrym a Emily. Je vážně zábavné sledovat, jak si velký chlap jako Henry neví pořádně rady s drobounkou dívkou jako je Emily a ta s ním pořádně cloumá...

Opět se shledáváme se starými známými, kteří nyní už stojí na správné straně zákona, mafiánství pověsili na hřebík, ale pokud je potřeba, tak si na staré praktiky ve výjimečných situacích rádi vzpomenout.
Pokud jste nečetli dva předchozí díly, tak to nijak zvlášť nevadí, i když jste se ochudili o osudy bratrů Bennetových, které též hodně pobaví. Henry se tam vždy jen mihnul, ale patřil pouze mezi vedlejší postavy, které si přespříliš nezapamatujete. Nyní nastal čas, by i on podlehl lásce.
„Budu dole pod sjezdovkou.“ Odmlčel se a dodal: „S odstřelovačskou puškou. Celou dobu vás budu mít v dalekohledu, a kdyby se k vám někdo přiblížil, prostě ho trefím.“
Tentokrát už jsme zůstali s otevřenými ústy všichni tři. Dokud Henry suše neprohlásil:
„To byl vtip.“
(str. 84)
Emily pochází z bohaté rodiny, všechno jí bylo vždy dáno pod nos, budoucnost má zajištěnou, jenže ona nechce být neustále pod ochranou bohatého tatíčka. Sbalí si batoh a odjede do New Yorku. Samozřejmě netrvá dlouho a je objevena. Emily je ovšem tvrdohlavá hlavička a tak si vydupe, že ve městě zůstane. No a jako bodyguard je jí přidělen Henry, který jí měl vyděsit, by si to rozmyslela, ale všichni Emily podcenili.

To jejich neustále slovní pošťuchování je vážně zábavné a oběma budete fandit, aby vyhráli. Od počátku je sice jasné, že ti dva patří k sobě, ale oni si to dlouho nechtějí přiznat. Jsou povahově rozdílní a pocházejí z naprosto odlišných světů, ale protiklady se přitahují.

Kniha je čtivá, zábavná a napsaná s lehkostí, která baví. Je určena pro všechny mladé ženy, jenž touží po napraveném muži se špatnou minulostí. Už podle zápletky je jasné, že nepůjde o nic obtížného, ale i tady si najdete napětí, jinak jde hlavně o odpočinkovou četbu.

Zakázaná přitažlivost je povedená krimi romance, která nemá příliš složitý děj. Najde se zde hlavně humor, různé komplikace a občas i trocha napětí, jen on knihy nesmíte očekávat příliš. A pokud jste četli předchozí díly, tak po ni určitě sáhněte, i když je kniha dle mého názoru trošku slabší oproti druhému dílu. No, rozhodně bych uvítala, pokud by autorka napsala další pokračování, protože příhody bratrů Bennetových se snadno mohou stát závislostí. Věřím, že knihu nepřečtete pouze jednou, ale bude se k ní vracet. Krásné počtení.

Hodnocení: 75 %
Velice děkuji nakladatelství Fragment za možnost získat výtisk k recenzi.
Knihu si můžete objednat na jejich stránkách:

Název: Zakázaná přitažlivost
Autor: Kateřina Petrusová
Vazba: Tvrdá
Počet stran: 304
Vydal: Fragment, 2014 (1. vydání)
Doporučená cena: 299 Kč

Komentáře

  1. Zakázanou přitažlivost jsem ještě nečetla, ale samozřejmě o této sérii vím a už dlouho si ji chci přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nečítala som ešte ani jednu knižku, ale nevyzerá to zle :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.