Výlet do Prahy za knihami a krásné setkání

Konečně se uskutečnilo mé setkání s úžasnou osůbkou Narciskou, kterou můžete znát z jejího blogu Hnízdo zvrhlé Narcisky. Původně jsme měly jet na výlet už v červenci, ale nevyšlo to, a tak jsme se nakonec dohodly na polovinu září. A v úterý 16. září jsme si to frčely vlakem do Prahy na obhlídku knihkupectvích. :-)
Na tenhle výlet jsem se opravdu moc těšila, v pondělí jsem napekla nějaké sušenky (recepty budou na blogu ve čtvrtek 21. 9.), ty pak nandala do veselé krabičky a zabalila k tomu i drobnost pro Narcisku. Takový maličký dáreček na uvítanou...

Vstávala jsem ve 4 hodiny ráno, abych nechala proběhnout Toddíka a dala mu masíčku, trochu se pomazlila s Whiteem a nandala mu granule, stejně trochu masa šlohnul Toddíkovi. :-) Já jsem nesnídala, jen si vypila hrnek teplého kakaa (bez toho ráno nefunguju), oblékla se, připravila se a po páté vyrazila na autobus. Ten mi jede v 5:05 a dovezl mě do Klatov na autobusové nádraží v půl šesté. Přešla jsem přes parčík na vlakové nádraží a chvíli čekala. Koupila si zpáteční jízdenku a vyrazila do vlaku, i když jsem chvíli čekala na nástupišti, než se ten rychlík přicourá.
V 6:05 jsme úspěšně vyjeli směr Klatovy - Plzeň - Praha, přiznám se, že jsem byla strašně nervózní nejen z cesty vlakem (mé druhé), ale také ze setkání v Narciskou. Už se známe nejen z blogu, ale také z listů dopisů či pohlednic, přesto osobní setkání je něco víc.
Cestu vlakem jsem si zpříjemnila knihou (jak jinak) Upír Lestat od Anne Rice, kterou mám doma už nějakou dobu a tak jsem si ji vzala sebou. Příjemně to uteklo, i když kupé se docela plnilo, tak jsem doufala, že se v Plzni zase vylidní, aby si Narciska měla kam sednout.


Do Plzně na hlavní nádraží dorazil vlak kolem 7 hodiny a já už vyhlížela svou spolucestující. A viděla jsem ji na první pohled, přece jen vím, jak vypadá z facebooku. Zrovna byla v objetí se svým milým (pššš, já to neřekla) a taky mě vyhlížela. Na nástupišti bylo dost lidí a tak chvíli trvalo, než se dostala do vlaku a bylo to tu. Do kupé si přisedla usměvavá slečna s batůžkem a hned jsme si začaly povídat. Do Prahy bylo daleko, tak jsme tak obě vytáhly knihy a chvíli si četly. Tak to dopadá, když dáte dva knihomily vedle sebe. :-D

Počasí se zprvu trochu kabonilo a skrývalo okolí do mlhy, ale pak se vyjasnilo a odpoledne bylo nakonec pěkné vedro. Do Prahy na Hlavní nádraží jsme dojely v 8:45 a vyrazily odtud na Václavské náměstí. Cestou si povídaly a jako první jsme na mé přání zašly do knihkupectví Kanzelsberger. Já se chtěla jen kouknout na knihy, ale pochopitelně jsem si koupila čtyři knihy. A to Zjizvená tvář (Stuart MacBride) - od tohoto autora jsem již četla Žulové město a moc se mi líbilo, Bílý tesák (Jack London) - na toho mě nalákala sama Narciska svou krásnou recenzí, útlou knížečku s krimi povídkami Ďábel, který naslouchá a pěknou knížku Pes na gauči (Miroslava Moučková) - ta na fotce není, protože mi ji zabavila sestra a odjela s ní pryč. :-)


Pak jsem navrhla, že bychom mohly zajít k Vltavě, protože jsem u ní už dlouhá léta nebyla. Narciska souhlasila a tak jsme vyrazily. Cestou jsme ovšem našli malé knihkupectví Seidl v ulici Štěpánská, kde jsme chvíli klábosily venku, než otevřou. Útulné místečko a já si už kupovala další knihu - Opatství Northanger (Jane Austen).

Pokračovaly jsme s Narciskou dál, jen jsme díky mě trochu bloudili a kus si zašly, ale Vltavu jsme úspěšně našly. :-) Na nábřeží jsme si sedly na lavičku, trochu posvačili a já drobila svou sušenky labutím. Jen jsem doufala, že je tím neotrávím (ale zatím jsem neslyšela o tom, že by labutě na Vltavě ve velkém mizely :-D). Bylo vážně krásně, tak jsme se trochu prošly a vyrazily směr Václavské náměstí.


Ale to bysme nebyly my, kdyby jsme nenarazily na antikvariát v ulici Opatovická. Samozřejmě jsme zašly dovnitř a já si odtud odnesla další knihu - Kolo temnoty (Douglas Preston & Lincoln Child). Sérii Pendergast mám ráda, ale chybí mi nějaké díly, tak jsem neodolala. Stejně jako jsem v antikvariátu nemohla nechat polednici s fotografií Dášeňky. :-)
Narciska navrhla oběd, tak jsme zašly do nějakého podniku a objednaly si menu. No, bylo vynikající, ale monstrózní, že jsem to ani málem nedojedla. :-)

Poté jsme zašly do knihkupectví Levné knihy v ulici Spálená a já si tam vybrala tři knihy a pár záložek. Narazila jsem tam totiž na ságu Kronika nesmrtelných - Nad propastí, Smrtelná rána a Zkáza (Wolfgang Hohlbein), kterou jsem před pár lety už četla a moc se mi líbila. Za tu cenu jsem neodolala, jen si pak někdy budu muset dokoupit druhý díl.


Narciska se nakonec dočkala a došly jsme až do Paláce knih Neoluxor. Minule jsem říkala, že jsem se v něm necítila úplně dobře. Prostě je na mě až moc velké, mám raději malá knihkupectví a tohle je hrozně rozsáhlé. Ale ve dvou se to lépe táhne, a tak s Narciskou už tak velké nebylo. Nahoře jsem si koupila několik pohlednic s krásnou Audrey Hepburn. A dole jsem objevila knihu Doctor Who: Závoj smutku (Tommy Donbavald) - už se na ni moc těším, Doctora zbožňuji, i když mám raději desýtku :-) a zlevněný Kabinet (Rikki Ducornet), k tomu přidala ještě několik záložek.

Jelikož nás trochu tlačil čas, tak jsme už vyrazily na Hlavní nádraží. No, ale pochopitelně jsme se musely zastavit také v knihkupectví Neopalladium, což je přímo v budově nádraží a je to pobočka Neoluxoru. Měli tam pěkné slevy a já si koupila knihu Theodore Boone: Právník školou povinný (John Grisham), což je první díl série, který jsem ještě nečetla.


No, ale pak už jsme musely na vlak, který odjížděl v 15:15. Na cestě zpátky jsme si s Narciskou četly a dohodly si další výlet. Já bych se ráda podívala v říjnu do Plzně třeba do ZOO a v listopadu bychom mohly vyrazit ještě jednou do Prahy. :-)
V Plzni jsme se tedy s Narciskou rozloučily a já pokračovala dál do Klatov, kam jsem dorazila s malým zpožděním v 18:05.

A jaká je bilance tohoto krásného výletu? 12 knih, několik záložek a pohlednic. :-) Vážně nádherný výlet a Narciska je veselá a skvělá osůbka. Už se těším, až se s ní zase uvidím.

No, pokud jsme to dočetli až sem, tak vás obdivuji. Zase jsem se nějak rozepsala, ale mám v sobě spoustu dojmů a ty musí ven. Mějte se. Další fotky z výletu budou ve středu v Momentkách.

Komentáře

  1. Mňaaaam sušienky :3 Muselo byť super! A tie záložky sú krásne.

    OdpovědětVymazat
  2. Sušenky vypadají dobře a krásný článek :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem moc ráda, že se Ti náš výlet líbil. Mně totiž také. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné cestování a tolik knih! Pražské labutě si nestěžovaly, aspoň co já vím :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ach, ty pohledy! Ach, knížka DW! Doctora zbožňuji, ale taky mám radši 10. :) Dokážu si tedy najít na každém něco. Dneska jsem knížku držela v ruce, ale musela jsem jí nechat v knihkupectví.:/

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, musím říct, že podle toho co čtu, se muselo jedna o naprosto báječný výlet. Byla jsi v Praze i přes noc ? Já totiž hodlám v Praze i přenocovat, a tak hledám nějaké ubytování. Zatím se mi nejvíce zamlouvá ubytování přes https://www.ubytovny-praha.net/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.