čtvrtek 4. září 2014

Arašídová bábovka

Ráda peču, ale nejraději mám piškotové těsto, takže nejčastěji připravuji bábovky, muffiny a bublaniny. Je to taková moje radost.

Ingredience:
1 vejce
50 g cukru krystal
1 lžíce oleje
230 ml vody
250 - 270 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 g mletých pražených solených arašídů

Postup:
- Formu na bábovku vymažeme rozpuštěným ztuženým tukem (Omega) a vysypeme hrubou moukou.
- Do mísy vyklepneme vejce, přidáme cukr a vyšleháme do řidší pěny (nebude tuhá jako sníh).
- Přidáme olej, vodu, polohrubou mouku (tu dáváme postupně podle potřeby), prášek do pečiva a mleté pražené solené arašídy. Vyšleháme do hladkého těsta, nemusí být úplně husté jako na bublaninu.
- Do vysypané formy nalijeme těsto a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 160 ´C asi 45 minut. 
- Jak poznat, že bábovka je doopravdy pečená? Těsto zezlátne, po stranách se bude odchlipovat nebo do bábovky píchněte špejlí (nic by se na ní nemělo lepit).

poznámky:
- U nás se sladí velmi málo, takže si klidně do receptu přidejte více cukru. Nebo pocukrujte moučkovým cukrem navrh.
- Místo vody můžete použít mléko.
- Nehraji si se sněhem, takže je recept velmi jednoduchý a zvládne ho každý. 
- Bez sněhu není bábovka tolik náchylná na nárazy, ale samozřejmě to neznamená, že s ní budete třískat.


1 komentář:

Velmi děkuji za váš komentář.