Arašídová bábovka
Ráda peču, ale
nejraději mám piškotové těsto, takže nejčastěji připravuji bábovky, muffiny a
bublaniny. Je to taková moje radost.
Ingredience:
1 vejce
50 g cukru krystal
1 lžíce oleje
230 ml vody
250 - 270 g
polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 g mletých
pražených solených arašídů
Postup:
- Formu na bábovku
vymažeme rozpuštěným ztuženým tukem (Omega) a vysypeme hrubou moukou.
- Do mísy
vyklepneme vejce, přidáme cukr a vyšleháme do řidší pěny (nebude tuhá jako
sníh).
- Přidáme olej,
vodu, polohrubou mouku (tu dáváme postupně podle potřeby), prášek do pečiva a
mleté pražené solené arašídy. Vyšleháme do hladkého těsta, nemusí být úplně
husté jako na bublaninu.
- Do vysypané
formy nalijeme těsto a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 160 ´C asi 45
minut.
- Jak poznat, že bábovka je doopravdy pečená? Těsto zezlátne, po stranách se bude odchlipovat nebo do bábovky píchněte špejlí (nic by se na ní nemělo lepit).
- Jak poznat, že bábovka je doopravdy pečená? Těsto zezlátne, po stranách se bude odchlipovat nebo do bábovky píchněte špejlí (nic by se na ní nemělo lepit).
poznámky:
- U nás se sladí
velmi málo, takže si klidně do receptu přidejte více cukru. Nebo pocukrujte moučkovým cukrem navrh.
- Místo vody
můžete použít mléko.
Mňam mňam :3
OdpovědětVymazat