Recenze: Volání krve – Nancy Gideon

Pojďte již počtvrté nahlédnout do světa, kde vedle lidí žijí vlkodlaci a zároveň zůstávají nepovšimnuti... Vybere si Charlotte zákon nebo svého přítele se vším všudy?
Anotace:
Vztah s Maxem nepřestává policistce Charlotte Caissieové komplikovat život. Zpočátku to vypadá, že jí jeho nadpřirozené schopnosti pomohou v pátrání po pachateli tajemných únosů. Ale jen do chvíle, kdy se jednou z obětí stane dcera jeho úhlavního nepřítele. Dokáže Max překonat dávné křivdy a pomoci ženě, kterou miluje nebo dá přednost své rodině a klanu vlkodlaků? Touží být spolu, ale jeho rozhodnutí je může navždy rozdělit.
...........

Čtvrtý díl erotické série s policistkou CéCé a mafiánem – vlkodlakem Maxem, kteří již ušli dlouhou cestu ke svému vztahu a dokázali si, že jejich láska překoná nejednu překážku, dokonce i jejich „druhovou“ rozdílnost. Na obzoru se ovšem objevily další mraky a Charlotte bude muset zatnout zuby, aby Maxe v určitých situacích neuškrtila. Zůstanou spolu? Nebo je jejich vlastní touha rozdělí?
„Už jsi skončil se svým pózováním velkého psa, nebo máš v plánu se na mě vymočit, abys trochu dramatičtěji uplatnil svůj nárok na mě?“
(str. 57)
Charlotte řeší únosy dívek a zároveň se musí vypořádat i s Maxem, který až chorobně žárlí na vše v jejím okolí. Ten vlkodlak v něm si na ni dělá čím dál větší nárok, a poté co si ji v minulosti „označil“, si jednoduše myslí, že je jeho majetek. CéCé je vyděšená z toho, že by mu dovolila vlastnit ji a zároveň se nevyzná v tom, co cítí. Co by pro něho byla ochotná udělat? Porušila by kvůli němu zákon? Vykašlala by se na svá pravidla? Je Max stvůra, která vraždí, aby udržel své tajemství a tajemství svého druhu? Proč je jím tolik posedlá? Miluje ho, nebo je s ním jen kvůli chtíči? Jak moc je s Maxem propojená? A co to všechno znamená? Dokáže si utřídit myšlenky a rozhodnout se?
Pohltil ji celou, podmanil si její srdce, její myšlenky, její tělo. Sakra! Ona jen chtěla být jeho milenkou – ne Frankensteinovou nevěstou!
A přece se mu oddala celou svou bytostí a zvažovala ten obrovský krok od společného prádelníku ke společné budoucnosti.
(str. 161)
Max bojuje o své postavení vůdce mafie, které nikdy nechtěl. Je zmítán chtíčem k Charlotte, ale přitom na ni nechce tlačit, a tak se trápí. Žárlí na jejího parťáka, který bydlí s vlčicí a jejich synem, ale nedokáže to zkousnout. A to Maxe vytáčí. Navíc se znovu ozývá jeho minulost, v dětství byla v bažinách zavražděná jeho matka a on tam s jejím tělem zůstal nějakou dobu úplně sám, tedy až poté co pozabíjel její vrahy. Tehdy se ho ujal John a vychoval ho k poslušnosti a zabijáka… Kdo byli ti vrazi a co chtěli? Dozví se Max konečně pravdu? A bude jí chtít slyšet?

Děj je jednoduchý a hlavní slovo má vztah mezi Charlotte a Maxem, detektivní zápletka ustupuje do pozadí, což je trochu škoda. Někomu to může vadit, ale přece jen je toto paranormální romance a detektivní prvky tu jsou pouze jako kulisy. Proto od knihy nemůžete očekávat nic většího, ale věřím, že pokud jste si oblíbili předchozí díly, tak oceníte i tento.

Pro zpestření čtení tu jsou sexuální scény, kterých je v ději více než dost, ale pokaždé si je užijete. Lechtivé počtení si oblíbí převážně ženy, které touží po dokonalém muži. Co na tom, že to vůbec není člověk. Princové v lesklé zbroji už neletí. Nad ženskými srdci převzali vládu charizmatičtí upíři, bohatí a zatraceně sexy podnikatelé, nebo nabušení chlapy se zvířetem v nitru, a je jedno jestli jde o vlka nebo jinou šelmu.
„Vidím někoho, komu věřím natolik, že bych napochodoval ke dveřím pekla a zaklepal, pokud byste mě tam poslal.“
(str. 273)
Je příjemné otevřít knihu a zasnít se, prožít lechtivé dobrodružství a zapomenout na starosti skutečného světa. A Volání krve rozhodně dokáže. Zároveň dojde i na napětí a akci, protože nebezpečí nečíhá pouze ve světě lidí, ale také ve světě vlkodlaků… Temnota se blíží a může pohltit každého. Dokáže Charlotte i Max bojovat nejen o svůj vztah, ale také život? Jaká další překvapení skrývá vlčí svět?

Volání krve je příjemné nenáročné počtení, kde si můžete vychutnat lásku, vztahy, sex, nebezpečí, napětí a detektivní prvky. 

Hodnocení: 75 %
Velmi děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí výtisku k recenzi.
Knihu si můžete objednat na jejich stránkách:

Název: Volání krve (orig. Bound by Moonlight, 2011)
Autor: Nancy Gideon
Překlad: Olga Staníčková
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 320
Vydal: Fragment, 2014 (1. vydání)
Doporučená cena: 249 Kč

Komentáře