Svatba s hříšným princem - Jane Featherová

Historický román Svatba s hříšným princem od Jane Featherové vyšel v originále pod názvem To Wed a Wicked Prince v roce 2008. U nás vyšel v roce 2010 v nakladatelství Levné knihy.

Oficiální text:
Livia Laceyová přijela se svými dvěma přítelkyněmi - lady Cornelií Dagenhamovou a lady Aurelií Farnhamovou - do Londýna, aby okusila radovánek městského života. Po sňatku Cornelie zůstávají v domě, zděděném po pratetě, již jen Livia a Aurelia. Ale Livia dostává nečekaně rychlou nabídku k sňatku od okouzlujícího ruského šlechtice Alexandra Prokova. Alexandr Prokov, nováček v londýnské společnosti, si získal Livii hned při prvním setkání, proto na sebe poněkud ukvapená svatba nenechá dlouho čekat.

Jedná se o historický román se zařazením do červené knihovny a je v něm vše co k tomu patří, romantika, láska mezi hlavními hrdiny, ale také napětí z nečekaných událostí, které se v knihe vykreslují.

Kniha se čte velmi snadno a děj přijemně ubíhá, jen okolo poloviny se na několika stránkách trošku povlekává, ale jinak je úžasně propracovaný. Závěrečné napětí vám ukáže pravou povahu skoro všech hlavních postav a hlavně hlavní hrdinky, která neváhá skočit mezi nebezpečné vrahy, jen aby zachránila svého milovaného manžela.

Rozhodně nemohu říci, že by takováto literatura, která má nálepku "červená knihovna = nekvalitní", byla skutečně nevalitní. Je pochopitelní, že asi nemůžete čekat Hemingwaye, ale to neznamená, že by to byl naprostý brak, který se nedá číst.

Pro chvíle odpočinku je tato kniha ideální, pobaví a vy se můžete zasnít nad láskami hlavních hrdinů.

Komentáře