Klub mrtvých- Charlaine Harris

Klub mrtvých je třetí díl knižní série Pravá krev a vyšla u nás v březnu 2010. V originále má série název Southern Vampire Mysteries a třetí kniha vyšla v roce 2003 pod názvem Club dead, autorkou je Charlaine Harris.

Oficiální text:
Sookie Stackhouseová našla po boku svého upíra Billa jen krátké štěstí. Bill je unesen a držen v zajetí. Sookie musí vynaložit všechny své mimořádné schopnosti i známosti, které si vytvořila v podsvětí, aby Billa vypátrala a osvobodila ze smrtelných stříbrných řetězů. Ale když se nakonec vše podaří, není si vůbec jistá, zda chce Billa ještě zpátky.

Toto třetí pokračování příběhu o Sookie opět nezklamalo a přináší brilantní propracování děje, který vás bezpodmínečně pohltí a nepustí, dokud nedočtete poslední stránku.

Děj je opět protkán detektivními prvky, které vám pomáhají odhalovat pravdu o hlavních hrdinech i ději.

Dozvídáme se, že vztah mezi Sookie a Billem není tak ideální, jak se na první pohled mohl zdát. Opět se mezi ně připlete další překážka, která je tentokrát rozdělí navždy. Z toho má samozřejmě největší radost Eric, který svádí Sookie od jejich prvního setkání. V této knize se jejich vzájemné pouto konečně začne více projevovat, ale stejně z toho nakonec nic nebude.
Také se v tomto díle Sookie seznámí s dalším chlapem, který se do ní zakouká a to vlkodlakem Alcidem, ale bohužel se setkají v Sookiině obtížném období, kdy se rozchází s Billem, tak z toho taky nic nebude.

Stejně jako v předešlých dílech je v knize spojena romantika, tajemství, napětí a erotika. Znovu se dozvíme další novinky z upířího světa i ze světa bytostí dvojí podoby - vlkodlaci a měňavci.

Nádherná odpočinková četba, u které se budete smát i plakat.

Komentáře