#kniholeto (část první)

Knižní výzvy jdou obvykle mimo mě, ale když se mi Narciska svěřila, že chystá na léto výzvu, tak jsem nadšeně čekala, co z toho bude. Ona se výzev taky neúčastní, takže když už něco takového vymýšlí sama, tak je jasné, že to bude něco skvělého. A tak na FB i Twitter přidávám od začátku července fotky do výzvy #kniholeto, zatím se mi daří plnit úkoly a každý den vypouštět jednu fotku. Což neznamená, že si jich někdy neudělám pár do zásoby, když vím, že bych pak nestíhala. No, a aby byla výzva hezky pohromadě, tak ji po částech budu dávat i sem na blog. :-) 

1. Červencový TBR
Něco jako seznam knih, které bych chtěla během července přečíst.
Ehm, ovšem já se znám moc dobře, a jakmile si udělám seznam čtení, tak se můžete vsadit, že budu číst všechny možné knihy okolo, jen ne z toho seznamu. Tak jsem zvědavá, jak do dopadne. :-)


2. Dobrodružství
 Když se řekne dobrodružství, tak se mi jako první vybaví Verne a jeho knihy. Například kapitán Nemo v Dvacet tisíc mil pod mořem je zárukou pořádného dobrodružství. :-) A za zmínku stojí Ondřej Neff, který nejenže přepsal několik Verneovek, aby je lépe pochopila dnešní mládež, ale také napsal trilogii, která je volným pokračováním Verneova světa.


3. Ledové osvěžení 
 Nějak nemám doma, žádnou knihu s ledem, jen fantasy pohádku Ledový drak, tak jsem přidala Malého prince, který cestoval vesmírem a tam je taky zima, ne? A vychlazený meloun je zárukou letního osvěžení. :-)


4. Cesta do Ameriky 
Amerika pro mě nikdy nebyla nijak zvlášť lákavá, tedy kromě mé touhy tam doplout na Titaniku, což by asi nebylo moc chytré. :-) Ale už nějakou dobu objevuji kouzlo komiksu, takže Captain America patří mezi klasiku. No a TARDIS se v jednom díle DW dostala až do pracovny Bílého domu, doslova na koberec před prezidenta (neptejte se, který to zrovna byl), takže s Doctorem bych cestovala kamkoliv. :-D


5. Knihy na C a M 
 Tohle byl obzvlášť těžký úkol, protože jsem zjistila, že doma nemám téměř žádné kniha začínající písmenem C. Dvě jsem naštěstí našla. Za to M je v pohodě, těch mám dost, tak jsem vybrala opět Malého prince. :-D


6. Barva ohně 
 Má oblíbená barva je sice modrá, ale červených knih mám hodně. Vím, že oheň v sobě má mnoho odstínů, ale červená mi k němu jde nejlépe.


 7. Kniha a voda
 Malá improvizace, foceno cestou z knihovny na mostě přes Drnový potok.


8. Cesta do Francie 
 Kdo mě zná, ví, že mám Francii a Paříž ráda. Nikdy jsem tam nebyla, ale tohle město i celá země si mě něčím podmanila. :-) A tak mám na francouzské téma hned dvě fotky.

Mé oblíbené knihy z Francie...


... a směs s francouzskou tematikou. 
Film Amélie z Montmartru je srdcovka, na kterou nedám dopustit, stejně jako na knihu Dáma s kaméliemi.


9. #socksunday 
Zatím poslední nedělní ponožkové téma.
Když se řeknou ponožky, tak se mi vybaví skřítek Dobby. Hlavně když mu Harry podstrčil ponožku, aby ho vysvobodil od Malfoyů.
 „Dobby dostal darem ponožku,“ prohlásil Dobby nevěřícně. „Pán ji zahodil – Dobby ji chytil, a Dobby – Dobby je odteď svobodný.“

Výzva je pro všechny, buď na Istagramu, nebo na jiných sociálních sítích, nebo klidně i na blog. Prostě to zkuste a nezapomeňte přidat #kniholeto či #knižnicervenec. :-)


Komentáře

  1. Krásný článek :) i když nevím jestli chválit, protože můj seznam ke čtení se díky němu povážlivě rozrostl :) Díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.