Knihy, co mě zaujaly #4

Občas dostanu chuť i na nějakou pěknou romanci, ale kromě lásky hledám také zajímavý příběh. Jde o oddychovou četbu, ale občas zatoužím po romantice. Takže je tady pět knih, které mě hodně zaujaly a chtěla bych si je koupit, i když nevím, kdy to bude. Ale kdyby náhodou mi chtěl někdo udělat radost, tak se zlobit nebudu. ;-)
Také máte nekonečný seznam knih, které chcete, jenž se neustále rozrůstá? :-)

Přístav naděje - Nina George
     Poprvé v životě se rozhodla sama. Poprvé v životě to byla ona, kdo určil, co se má stát. Poprvé v životě se osvobodila ze závislosti na člověku, s nímž řadu let žila. Když Marianne pohltily kalné vody Seiny, cítila se vlastně šťastná, poprvé v životě opravdu šťastná. To, že ji proti její vůli jakýsi neznámý muž zachránil, její odhodlání ještě umocnilo. Když ji nechce Paříž, pojede k moři. A malovaná dlaždička, která se jí úplnou náhodou dostala do rukou, ji nasměrovala do Bretaně, až do přístavu Kerdruc. Ovšem chyba lávky!, tam ji považují za dlouho a toužebně očekávanou kuchařku. A vařit, to Marianne skutečně umí výtečně. A tak své odhodlání skoncovat se životem odloží o den, pak ještě o jeden... 

     - Od této knihy mám velká očekávání, protože Levandulový pokoj od stejné autorky mě naprosto uchvátil. Nebyla to romance v pravém významu, ale spíše zábavná cesta za poznáním života a hodnot. Takže na Přístav naděje jsem hodně zvědavá. Navíc ta obálka je krásná. :-)

     Další osud hrdinky autorčiny úspěšné knihy Šťastní lidé čtou a pijou kávu.
     Po návratu z Irska je Diane pevně rozhodnutá začít nový život v Paříži. S pomocí svého přítele Felixe se vrhne do práce ve své kavárně „Šťastní lidé čtou a pijou kávu“ a v tomto klidném přístavu potká jednoho dne Oliviera. Je milý, pozorný a hlavně chápe, že už žádné další děti nechce. Nemůže se totiž vzpamatovat ze ztráty své dcery. Když už si myslí, že její život poplyne v tomto klidném řečišti, dojde k události, která zbourá všechny její jistoty, za něž tolik bojovala. Bude mít dost odvahy, aby se vydala jinou cestou?

      - Možná jste si všimli, že se tato kniha objevila už v minulých knihách, které mě zaujaly, ale je to proto, že také na "Šťastní lidé mají snadný život" jsem hodně zvědavá. Má nádhernou obálku a čekám od ní oddychovou romanci, stejně jako byl první díl Šťastní lidé čtou a pijou kávu. Jakým směrem se budou ubírat osudy postav?

Malíř vzpomínek - Gwendolyn Womack 
      Bryan Pierce je slavný malíř, jehož obrazy uchvátily svět. Za jeho talentem se však skrývá tajemství: obrazy maluje v transu, během něhož jako by se přenášel do minulých životů. Po procitnutí vždy zjistí, že je bohatší o nějakou novou dovednost. Když se setká s racionální Linz, pozná v ní spřízněnou duši a ve snech se dostane až do starověkého Egypta. Podaří se mu přesvědčit Linz, že odjakživa patří k sobě a v patách jim je všehoschopný nepřítel?

     - Cestování časem a láska? To trochu připomíná Cizinku, i když předpokládám, že tady půjde o něco jiného. Anotace vypadá více než zajímavě a obálka také není k zahození. Starověký Egypt mám ráda, tak proč si neužít i trochu malované lásky a romantiky na pomezí časoprostoru. Tady už chybí jen Doctor Who. :-D Ne, dělám si srandu, prostě nevím přesně, co očekávat, a tak se na knihu těším, jako na neznámého přítele, s kterým se mám seznámit.


Erotický knižní klub - Connie Kostel Spittler
     Nápaditý příběh tajemna, erotiky a středověkých bylin je poctou ženskému přátelství a klasickým spisovatelům.
     Lily přijíždí do kalifornského městečka, aby zde pomohla založit knižní klub. Na druhé straně oceánu, v alsaském zámku, je ukraden vzácný svazek pojednávající o středověkém lékařství. Do podezření se hned dostanou tři osamělé členky knižního klubu. Ty se věnují tajuplnému učení klasické erotiky a popíjejí podivné afrodiziakální čaje z bylinek vypěstovaných v cikánské zahradě. Městem otřásá vražda a ženy se zaplétají víc a víc do spletité záhady nebezpečí a smrti…

     - Knižní klub, ukradená kniha a určitě i nějaká ta láska. To nezví vůbec špatně, tak proč knihu nezkusit? Obálka je úžasná a anotace slibuje zajímavé čtení, co z toho vyleze, tak to už se musíme nechat překvapit. :-)


Vánoce po francouzsku - Fiona Valpy
     Evie kdysi Vánoce milovala, ale teď se nemůže dočkat, aby se jich zbavila. Úplně sama odjede na francouzský venkov, aby zapomněla na nejhorší ztrátu, která může ženu potkat. Vyzbrojená jen sešitem receptů po babičce je Evie odhodlaná Vánoce ignorovat a nejradši nikoho nevidět. Ale stane se, co vůbec nečekala. Sladké pokušení vyvolá ty nejromantičtější představy a zasuté pocity, světlo svíček zahřeje duši – a Vánoce přece jen přijdou i pro Evii, ačkoliv je nechtěla a nečekala… A když se seznámí se svým sousedem – hezkým a charismatickým doktorem Didierem, který má za sebou podobně bolestné zážitky a ztráty jako ona, začnou se dít pravé vánoční zázraky. Padající sníh, skvělá štědrovečerní tabule a trocha vánočního kouzla – bude to ale stačit, aby zmizel přízrak předchozích Vánoc?

     - Od autorky jsem četla "Láska po francouzku" (recenze se možná taky někdy dočkáte), což byla pěkná romance. Lehké čtení, u kterého se čtenářka pořádně baví, protože se objeví hned několik nedorozumění. A tak se láska vážně může ztratit v překladu. Nejde o pokračování, protože hlavní postava je jiná, ale stejně mě to zajímá, protože Francii mám ráda.

Komentáře

  1. Přístav naděje, Malíř vzpomínek a Erotický knižní klub mě zaujaly. :) Díky! :)

    Hnízdo zvrhlé Narcisky

    OdpovědětVymazat
  2. Erotický knižní klub :D :D :D O tom jsem nikdy neslyšela!
    Má to poměrně dobrá hodnocení, tak jsem si to hned zapsala do nekonečného seznamu knih, které si chci přečíst :) Děkuji moc za tip, těším se na to!!! :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.