Kořeněný čaj s knihou - to je ideální kombinace

První adventní neděle je tady, a tak jsem si udělala během zdobení oken chvilku odpočinku. Pro knihomila jako jsem já, je ideální kombinací relaxace - kniha a hrnek s teplým čajem. Pohodlně se usadím, usrkávám ovocný čaj a čtu si... prostě krása.

Abych se lépe naladila na vánoční atmosféru, tak jsem si koupila tenhle hrnek. Santu sice moc nemusím (jsem příznivec našeho Ježíška), ale tenhle je šedivý a se sobem, tučňákem a sovou. Hvězda a blýskavý řetěz k Vánocům taky patří.

Svůj čajíček si vařím v předvánočním čase hodně často, vlastně se celý rok na tohle období moc těším. Zahřeje a je ideální, pokud přijdete zvenku promrzlí, což momentálně příliš nehrozí. Je škoda, že není sníh.

Kořeněný čaj

Ingredience:
ovocný čaj (nebo jaký čaj máte rádi)
skořice celá
několik hřebíčků
badyán
panák griotky (nebo jiný alkohol)

Postup:
Tentokrát je to naprosto jednoduché. Jistě, šlo by to vařit v hrnci a udělat si něco jako punč, ale proč si komplikovat život.

- Do hrnečku dejte sáček ovocného čaje, jeden kousek skořice, několik hřebíčku a kousek badyánu. Zalijte vroucí vodou a nechte vylouhovat čaj asi 5 - 8 minut. Sáček čaje vyndejte a do hrnku přilijte trochu griotky či jiného alkoholu. A můžete začít usrkávat teplý čajíček. :-) Přeji dobrou chuť.

- Množství alkoholu dejte podle chuti. A pokud sladíte, tak si do čaje přidejte cukr. 


Ledový drak je krásná fantasy pohádka, kterou mohu jedině doporučit. A protože u nás pořád není sníh, tak si ho mohu užít alespoň v knize. :-)


Komentáře

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.