Recenze: Krvavý měsíc - Nancy Gideon

Sexy vlkodlačí detektivka...

Charlotte a Max by mohli být šťastní, jenže stojí v hledáčku zájmů médií - ona je policistka a spí s bossem zločinecké organizace. To přece nejde dohromady! Nebo ano? Ovšem tihle dva si s tím hlavu nelámou CéCé klidně vezme Maxe nejen na policejní stanici, ale i na policejní večírek. Oba však řeší jiné problémy, než to, co si o nich kdo říká, protože ve městě byl zabit vlkodlak dost neobvyklým způsobem a je potřeba to honem zamést pod koberec. Ale kdo zabíjel? A nejde vrah po Maxovi?
Navíc Max konečně sexuálně dospívá ve velkého samce - vlka a potřebuje si vrznout, jenže Charlotte by to nemusela přežít. Rozejdou se nakonec? Nebo se oddalují spalující, ale smrtelné vášni?
.......

Třetí díl série o policistce Charlotte a mafiánovi - vlkodlakovi Maxovi je oproti předchozím dílům temnější a nebezpečnější. Autorka si připravila detektivní zápletku, vztahové rozhodnutí a únos dítěte. Myslím si, že směs těchto prvků se jí povedla skvěle a na čtenáře čeká napínavá krimi romance s prvky thrilleru i lechtivější scény.

Vlkodlačí svět se rozrůstá. Max zjistil, že není jediný svého druhu, a nyní má na krku vlky z doků, kteří ho vnímají jako svého krále. On totiž není jen vlkodlak, ale zároveň je z čistokrevné linie (nezředěné pářením s lidmi), a proto je daleko silnější než běžní vlkodlaci, kteří mají naředěnou krev s lidmi. Vlastně jde o jakési šlechtění a rodokmen, stejně jako se to dělá u psů.
Problém pro Maxe spočívá v tom, že čistokrevní jsou pro svou vzácnost vysoce ceněni a často se s nimi obchoduje. Maxe prodal jeho vlastní otec, jenže obchod se nezdařil a Max se dostal k Jimmymu.

Ještě je tu jeho velká potřeba se spářit, která nyní cloumá s Maxem, a tak se kolem něho motají všechny vlčice z okolí jako hárající feny. Charlotte zuří, protože pochopitelně žárlí. Jenže může Maxovi lidská žena dát to, co potřebuje, aniž by jí hrozila smrt?

Děj je svižný a plný akce, zvratů a erotického jiskření mezi CéCé a Maxem. Kniha se čte velmi dobře a příběh příjemně kombinuje prvky krimi thrilleru, paranormální romance a náznaků erotiky.
Nejde o nic složitého, přesto postavy řeší nejen osobní a pracovní problémy, ale musí se vypořádat i s nebezpečnými zabijáky, kteří po nich jsou a neštítí se ničeho.
„Vsadím se, že pro bojovnici jako vy, je těžké být nemohoucí.“
Zakabonila se. „Stejně bych vás přeprala. Jen musíte jít sem, kam dosáhnu.“
(str. 182)
Jen policie tu příliš práce nemá, protože Charlotte musí vraždu vlkodlaka vyšetřovat na vlastní pěst. Přece jen, není dobré, pokud by se v tom někdo šťoural, protože vlkodlaci si své soukromí střeží. Ti ani nechtějí, aby se do případu někdo pletl, protože oni mají vlastní spravedlnost, kterou dodržují.
A tak se CéCé musí vypořádat nejen s nadrženým Maxem, ale rozzuřenou vlčí smečkou z doků, jenž chce vzít pomstu do vlastních rukou.

Sice se nejedná o žádné propracované veledílo a klidně se kniha dá označit za brak, ale mě se líbila hlavně díky svému vtipu, akci a nejistotě, jak to celé dopadne. Předvídat totiž nelze vůbec nic, vztah Charlotte a Maxe je jako na horské dráze - chvíli se milují až k zbláznění a za okamžik by se klidně i poprali.

Krvavý měsíc je napínavá paranormální romance, kde jde hlavně o čtivost, která vyplívá z akce, detektivní zápletky, pošťuchování hlavních postav a dočkáme se i sexu. Výborné počtení, které nenudí a skvěle se u něho odpočívá.

Hodnocení: 80 %
Velmi děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí výtisku k recenzi.
Knihu si můžete objednat na jejich stránkách:


Název: Krvavý měsíc (orig. Captured by Moonlight, 2010)
Autor: Nancy Gideon
Překlad: Olga Staníčková
Vazba: Měkká
Počet stran: 312
Vydal: Fragment, 2013 (1. vydání)
Doporučená cena: 249

Komentáře

  1. Tak tohle mě opravdu zajímá :) Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem ti mohla "tipnout". Kniha se mi vážně líbila.

      Vymazat
  2. Vypadá to, že je to lepší než předchozí dva díly. Chápu to dobře? :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se tento díl líbil víc, dostalo to konečně trochu víc napětí a nejistoty.

      Vymazat
  3. zatiaľ sa chystám na druhú časť, ale páči sa mi to a to veľmi :) nemáš nejaké info o vydaní 4. časti??

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.