Podzim, knihy a čaj - to je oč tu běží...

Nevím, jak vy, ale já se na podzim nejlépe cítím ve společnosti knihy a teplého čaje. Najdu si útulné místečko, pohodlně se usadím, otevřu knihu a usrkávám čaj, což je mé oblíbené trávení volného času.

Vždy, když se začnou barvit listy na stromech a pomalu padají k zemi, tak je zbytečné, aby jen ležely na zemi. Proč si nenasbírat pár listů a vzít si je domů. K tomu přidejte několik kaštanů, žaludů nebo jiných podzimních plodů a pokoj je hned mnohem útulnější. Prostě si přineste podzim do tepla domova, a to pak vám může být jedno, zda venku prší nebo svítí slunce. Užijte si podzim a kašlete na deprese či smutek. Podzim je krásné období plné barev a je mé nejoblíbenější.

Vybrala jsem tři knihy, které mi svými obálkami připomínají podzim. Ještě jsem je nečetla, ale chystám se na ně. A jaké to jsou? Čtvrtky v parku, ty mají naprosto úžasnou obálku, tak i desky pod přebalem. Už se na ně moc těším. Dál je to kniha Řekni vlkům, že jsem doma, o které jsem zatím četla vcelku kladné recenze, tak jsem moc zvědavá, jak se bude líbit mě. A pak je tu Smolný rok, který má překrásnou obálku, až mě láká, abych si sedla na lavičku v parku a otevřela si knihu. :-)

Můj maxi hrnek „Dýňová polévka“ (asi 750 ml) je skvělý společník, do kterého si vařím ovocné čaje, jen do něho dávám dva sáčky. Jinak ovšem čaje často piji z proskleného hrnečku, do kterého si dělám občas ovocné nebo bylinné čaje, ale častěji to je černý nebo zelená čaj. Svého oblíbence mezi čaji nemám, protože zkouším stále nové druhy a ochutnávám různé čaje.
Některé mi zaslaly mé dopisní přítelkyně, což mi připadá jako skvělý nápad, dostat čaj s dopisem. Doporučuji, užijete si legraci, poznáte nové lidi a skvěle si pochutnáte...

Komentáře

  1. Řekni vlkům, že jsem doma bych si také moc chtěla přečíst! A i já jsem zvědavá, jak se Ti bude líbit :D Těším se na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já se zase těším na ten Smolný rok. :) A navíc, má super i přebal. ;)
    TZU

    OdpovědětVymazat
  3. Mě Smolný rok trochu zklamal, nesedl mi styl, jakým je napsaný. Ale to je samozřejmě jen můj pocit, tobě se bude doufám líbit :) Čtvrtky v parku - to je moc krásná knížka, i když je hrdinka jiné věkové kategorie, vůbec to nevadí. No a vlky mám doma, ještě jsem nečetla, ale taky jsem slyšela samou chválu.
    Hrnky máš krásné, ten průhledný je super, je krásně vidět barva čaje :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.