Pan kocour Whitee

Přišel čas, abych vám představila maskoty blogu, jako první je na řadě můj bílý kocour Whitee. Je to moje zlatíčko a miláček, jehož nejoblíbenější místo je postel. :-)

Dostal se ke mně v září 2009, když ho někdo vyhodil u nás na vsi. Byl asi tři nebo čtyři měsíce starý a celou noc mňoukal u našeho dvora, což je hned vedle parkoviště u hospody. Vážně nechápu, jak ho někdo mohl odhodit jako nějakou přebytečnou věc.


Ještě teď si ho pamatuji, jak promočený „plakal“ hladem a osaměním u dvora, kde ho u hospod někdo vyhodil a odjel. Whitee však čekal v dešti na tom samém místě, zda se jeho páníček nevrátí. Když jsem za ním ráno šla, tak už ke mně utíkal, jako by říkal: "Tak tady mě máš!" a otíral se mi o nohy. Neměla jsem to srdce ho tam nechat, a jelikož jsme měli na půdě několik koček, tak jsme ho dali k nim. Whitee ovšem nevěděl, kam si má lehnout a tak spal za dveřmi na prkně a dychtivě čekal, až zase přijdu. Nebyl spokojený a bylo evidentní, že je zvyklý na lidi a lidskou společnost.  Dala jsem mu tam krabici s dekou, do které se hned zachumlal a prospal skoro dva dny. Chodila jsem se na něho dívat...
No, a bylo rozhodnuto, prostě jsem si ho musela vzít k sobě, tak se dostal ke mně do pokoje a samozřejmě do postele. Byl dobře živený a dokonce uměl chodit na kočičí záchod, takže ideální pokojová kočka. Krásný bílý kocourek s modrýma očima a velký mazel.


Už ho mám pět let a neumím si představit, že by se mnou nespal v posteli. Stačí, abych jednu noc byla pryč, a už se uráží, že jsem odjela bez něho a mě je hrozně smutno. Nevím, kdo z nás dvou je na tom druhém více závislý, ale bez něho by to prostě nešlo.


Whitee se chce mazlit a hladit, ale vztekat se umí náramně. Občas je nevrlý, jen bručí, sotva se odvalí z postele k jídlu a zase zpátky. Jindy však má sportovní náladu a začne sprintovat z okna na okno jako šílenec, jen aby se mohl pořádně předvést, že je ještě ve formě. A hlavně se hrozně rád plete pod nohama, div, že ho nezašlápnu. Whitee je prostě pan kocour a ostatní, ať laskavě uhnou. :-)

A nyní pár fotek s Whiteemm...









Komentáře

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.