Stephen King: Lunapark

Rozhodla jsem se zařídit si novou rubriku, kde vám představím některé knihy, co mě zaujaly a časem si je chci přečíst. Nemusí jít vždy jen o novinky, ale klidně i o postarší tituly. 
Na poprvé jsem zvolila novinku nakladatelství Dobrovský - Beta, která dnes vychází a tou je Lunapark od Stephena Kinga. Už se na ní těším... že bych napsala Ježíškovi? :-)

Anotace:
Píše se rok 1973 a jsme v zábavním parku na malém městě v Severní Karolíně. Devin Jones, vysokoškolák s literárními ambicemi a čerstvě zlomeným srdcem, se rozhodne pracovat přes léto u kolotočů. Najde si mezi světskými nové přátele, kteří ho nakonec přijmou mezi sebe, zachrání jednomu děvčeti život, spřátelí se s umírajícím chlapcem a zamiluje se do jeho krásné matky. První polovina příběhu je milá a nostalgická, ale už zde se jako spodní proud táhnou zlověstná znamení. Devin se dozví nejen to, jak se obsluhuje kolotoč, ale i to, že ve Strašidelném zámku byla před čtyřmi lety zavražděna dívka, jejíž vrah nebyl dopaden a dívčin duch se lunaparkem stále potuluje…

Velkého pana Kinga nemusím asi dlouze představovat, o něm slyšel snad každý, i kdyby jen jeho jméno. Já jsem v pubertě od něho četla hodně knih, ale uvažuji, že bych se k němu skoro po deseti letech vrátila, protože on je láska, která neomrzí.

Stephen King (*1947) je prostě jeden z nejúspěšnějších amerických spisovatelů současnosti,  žije s rodinou v USA ve státě Maine. Čtenáři ho důvěrně zná z řady špičkových hororů, které v posledních letech u nás vyšly – například Mrtvá zóna, Nezbytné věci, Žhářka, Pistolník, Tři vyvolení, Pustiny, Čaroděj a sklo, To, Geraldova hra, Noční směna, Svědectví, Prokletí Salemu, Osvícení, Za soumraku, Dolores Claiborneová, Pod Kupolí a další.

Já jsem o něho mimo jiných knih četla i hororovou "pohádku" Dračí oči (recenze).  
Většina Kingových knih se řadí mezi horory, ale Dračí oči jsou z trošku jiného soudku. Jedná se sice o pohádku, ale dětem bych jí moc nečetla, jedině těm trochu odrostlejším, kteří mají rádi napětí a horory, protože v knize nejde jen pohádku, ale i trochu hororu a velkou dávku napětí, proto jsou Dračí oči spíše pohádka pro dospělé.

Knihu si můžete objednat například na zde:



Komentáře

  1. Na Lunapark se těším od té doby co vyšel v zahraničí. Hrozně se mi líbí ta obálka.

    OdpovědětVymazat
  2. Obálka je bohovská, povedala som si hneď keď som ju videla (vyzerá ako tie staré filmové plagáty a tak). A King je proste láska, to nejde obísť len tak túto knihu. Zoženiem si ju nech je matkina zbierka komplet. A najmä - konečne budem mať čo čítať. O čom viem, že ma nesklame. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.