Recenze: Pod maskou nevinnosti - Alexander Stainforth

Může láska zvítězit nad klamem a zlobou? Dokáže být Melanie silná nebo ji pohltí temnota „Pod maskou nevinnosti“?


 
Melanie Torrensová žije se svým otcem v letním sídle, tzv. Břečťanovém domě, protože se jim nedařilo a ztratili hodně peněz. Nyní se však snad blýská na lepší časy, nebo si to Melanie alespoň myslí. Dokonce se zamilovala do lorda Victora Rowland a brzy bude svatba. Zlý osud však zasáhl a Victor zemřel. Dívka to velmi těžce nese a uzavřela se před světem, tedy až do chvíle, než se v Břečťanovém domě objeví vzdálený příbuzný Paul Ashley, kterého Melanie zná z dětství. Vzájemné sympatie brzy přerostou v lásku a Paul požádá Melanii o ruku. Osud opět udeřil a Paul odjel do Londýna za rodiči, Melanii umírá otec a je unesena černým jezdcem, kterým není nikdo jiný než její zesnulý snoubenec Victor. Ten je rozhodnutý za každou cenu získat její peníze a neváhá při tom lhát, podvádět a třeba i zabíjet.
Vypořádá se Melanie s útrapami osudu? Dočká se Victor trestu za své zločiny? A bude Melanie s Paulem šťastná?
..........

Historická romance o lásce, která překoná všechny nesnáze a o dívce, která je snad prokletá, jelikož jí stíhá jedna pohroma za druhou, ale ona vždy najde sílu jít dál, hlavně pokud má po boku svého milovaného.

Děj si rozhodně na nedostatek zvratů nemůže stěžovat, protože uhání kupředu téměř zběsile, tak se příběh může rychle měnit a ukazovat se stále další a další potíže, které udržují napětí i čtivost knihy, která vás chytí a ženy si počtení určitě užijí. Hlavně proto, že i přes detektivní zápletku, jde hlavně o romantiku a nejsou zde opomíjeny citová vzplanutí ani myšlenky postav.

Příběh má jen nádech detektivky, protože tu není žádný detektiv a vlastně ani žádný případ. Všechno spočívá na bedrech Melanie, která zažije nejeden únos, několik pokusů o zneužití a půjde jí i o život. Otázkou zůstává, kdo jí neustále ohrožuje? Jde jen o jedno, velmi zákeřného pachatele, nebo jich je více? A jaký mají důvod, aby dívce neustále znepříjemňovali život?
Vždy, když už se zdá, že se vše v dobré obrátí, přihodí se další neštěstí. Smrt je v knize jako doma, takže nemusíme dlouho čekat na nějaké úmrtí. A to vše, jen aby chudák Melanie zažila další šok a mohla se z něho vzpamatovat.

Melanie je sice vzdělaná dívka, ale zároveň je i citlivá a v některých případech dost naivní. Pokud si však vezme něco do hlavy, tak jí nikdo nezastaví a stejně si to udělá po svém, což jí několikrát málem stálo život. Naštěstí má vždy po ruce nějakého zachránce, který na ní dává pozor.
Hlavní je to, že je nevinná, jak se na dívku v jejím věku sluší a patří, proto nemá s muži žádné zkušenosti. Není divu, že nerozpozná klam a podvod, nevědomky se tak ocitne uprostřed dobře utkané pavučiny vychytralého a všehoschopného muže.

Kniha je příjemně nepředvídatelná, tedy co se týče zvratů a dalších komplikací. Za to Melanie a její city jsou předem jasné, a už od počátku víte, že se dočkáte závěru „a žijí šťastně až do smrti“. Především je to tedy nenáročná četba s lehce komplikovaným dějem.

„Pod maskou nevinnosti“ je krásná historická romance. Potěší hlavně ženy, co mají rády urozené džentlmeny, krásné a nevinné dívky, něžné polibky a velkou lásku, která překoná všechny nástrahy. To vše je zaobaleno do napínavého příběhu, což způsobí, že vás čtení bude bavit a od knihy se nebudete chtít vzdálit.

Hodnocení: 4/5

Velmi děkuji nakladatelství Moba za poskytnutí výtisku k recenzi.
Knihu si můžete objednat na jejich stránkách:

Recenzi naleznete i na Bookfanu:
  
Název: Pod maskou nevinnosti
Autor: Alexander Stainforth
Vazba: Tvrdá
Počet stran: 248
Vydal: Moba, 2013 (1. vydání)
Doporučená cena: 250 Kč

Komentáře