Recenze: Čistá krev - Nancy Gideon

Dokáže policistka milovat gangstera? Nebo je jejich případný vztah bez naděje? A co když jeden z nich není člověk?

 
Charlotte Caissie (zkráceně Cé Cé) je detektiv a snaží se za každou cenu dostat za mříže místního bosse Jimmyho Legera, protože byl zodpovědný za smrt jejího otce, také vynikajícího a neúplatného policisty. Jenže během služebních návštěv u Jimmyho doma Charlotte vždy narazí na jeho pravou ruku Maxe Savoie, který jí svádí a ona proti tomu není úplně imunní. Napadne jí plán, jak se Jimmymu dostat na kobylku, stačí, aby se sblížila s Maxem. Proto si s ním vyjde, jenže se ukáže, že Max je nebezpečnější než si myslela. On totiž skrývá děsivé tajemství, které před světem úzkostlivě tají. Max je zvíře a dokáže se proměnit v běsnící monstrum. Jimmy se ho v dětství ujal, Max je mu zavázán a hlavně pevně oddaný.
Podaří se Charlottě svést Maxe? A nezamiluje se do něho doopravdy? Je Max jediný svého druhu, nebo je vlkodlaků více? Jak Jimmy zareaguje, až se dozví o Maxovi a Cé Cé? Jaká další tajemství se skrývají v minulosti? A kdo ve městě zabijí?
..........

Čistá krev je „vlkodlačí“ romantická detektivka s dávkou lechtivějších scén, které jsou svěží a moc pěně popsané, takže si je čtenářka užije. Je totiž vcelku jasné, že tato kniha je určená ženám, které ocení romantický vztah obou hlavních postav.
Ten je hodně komplikovaný a občas si připadáte jako na horské dráze, protože Cé Cé i Max to prožívají intenzivně, ale jejich práce jim to všechno dělají těžší, takže se neustále hádají, scházejí, milují a rozcházejí. A to dělá knihu velmi dynamickou, protože si nejste jisti, jak to všechno nakonec dopadne.

Max zažil v dětství smrt matky a pak se ho ujal Jimmy, který ho vychoval a vycvičil z něho zabijáka. I když je jasné, proč se ujal, Max to nevidí a je Jimmymu naprosto oddán. Jenže pak potká Cé Cé, která ho neskutečně přitahuje a dokonce jí prozradí, čím ve skutečnosti je. Jimmy o něm pochybuje, protože ho Max může snadno zničit. Dokáže si Max zvolit stranu?

Charlotte je policajtem celou svou duší, v dětství vyrůstala u sv. Bartoloměje společně s kamarádkou Mary Kate, protože její otec na ní neměl příliš času. Byl to polda a se zločinci neměl slitování a to bylo Jimmymu proti srsti, proto ho nechal zabít, ale ještě předtím unesl Charlottu a Mary Kate. Tato zkušenost obě dívky spojila, a taky vědomí, že je někdo zachránil a únosce roztrhal na kusy. Proč Cé Cé k Maxovi tolik tíhne? A proč se v jeho přítomnosti cítí bezpečně?

Co se týče vlkodlaků, tak se o nich příliš nedozvíme, protože Max si dlouho myslel, že je jediný svého druhu. V závěru však zjistí pravdu a tak trochu ostatní začne vést. Rozhodně nejde o nemyslící stvůry, které se mění jen při úplňku. Tady svou proměnu plně ovládají a mají dokonce několik mezistupňů, takže se ani nemusí plně změnit ve zvíře. Měsíc na ně nepůsobí, ale stříbro ano. Potravou je pro ně sirové maso a mají velkou sílu i rychlost. Prostě dokonalí predátoři, kteří zabijí velmi snadno.

Děj je velice čtivý a díky neustálým zvratům ve vztahu Cé Cé a Maxe, je i nabitý akcí, protože ti dva jsou neustále v nějakých potížích, a pak se navzájem zachraňují.

Sice nejde o žádné propracované veledílo a klidně se kniha dá označit za brak, ale mě se líbila hlavně svým vtipem a nejistotou, jak to celé dopadne. Předvídat totiž nelze vůbec nic a to čtenářky podrží v napětí i nejistotě, zda se ti dva v závěru dají do hromady, nebo si půjdou každý svou cestou.

Pokud hledáte napínavý krimi thriller, tak se do knihy ani nepouštějte, protože tady jde hlavně o vztah Charlotte a Maxe i jejich pocity a myšlenky, které se neustále mění a dlouho jim trvá, než si konečně přiznají své city.
Takže jde o velkou romantiku a taky o sex, který knize dává peprnější nádech. Nudit se rozhodně nebudete.

Čistá krev je romantická detektivka s trochou sexu, která vás bude bavit. Je vhodná spíše pro ženy jako pěkná oddychová četba.

Hodnocení: 3/5

Velmi děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí výtisku k recenzi.

Knihu si můžete objednat na jejich stránkách:

 
Název: Čistá krev (orig. Masked by Moonlight, 2010)
Autor: Nancy Gideon
Překlad: Olga Staníčková
Vazba: Měkká
Počet stran: 336
Vydal: Fragment, 2012 (1. vydání)
Doporučená cena: 249 

Další díl s názvem Pod vlivem úplňku vyjde již 23. dubna, na což se velice těším.

Komentáře

  1. Z hodnocením souhlasím, i když jsem dala o půl hvězdičky více :D Čekala jsem od knihy o trochu víc detektivní atmosféry se zapeklitou zápletkou, ale dostala jsem knihu, která je založena hlavně na vztahu. Na druhý díl se těším, ale už vidím, jak se něco zvrtne - Grr a to to zrovna tak pěkně skončilo :D Pěkná recenze!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.