Recenze: Kouzlo - Rhonda Byrne

Hledáte smysl svého života? Proč se vám nic nedaří, přestože jste vyzkoušeli již všechno? Někdy je potřeba k odhalení sám sebe najít „Kouzlo“ života...
 






"Pamatujete na časy, kdy jste byli malí a hleděli jste na svět s údivem a úžasem? Život byl kouzelný a vzrušující a přitahovaly vás jakékoli maličkosti. Fascinovala vás jinovatka na stéblech trávy, motýl třepotající křídly ve vzduchu... Na zahradě tančily víly, zvířátka byla jako lidé, každá hračka byla osobnost, sny se plnily, mohli jste se dotknout hvězd. Srdce jste měli plné radosti, vše představivost neznala hranic a vy jste věřili, že život je zázračný!“
(str. 15 - 16)


Jenže jak šel čas a vy jste dospívali, najednou jste ztratili schopnost vidět svět dětským pohledem a kouzla se z vašeho života vytratila. Všechno se scvrklo do klubka každodenní rutiny a vy se ztrácíte v životě.
Naštěstí není pozdě, vždy můžete své kouzlo opět objevit a věřit ve sny, které se najednou začnou plnit. Stačí jen věřit.

Občas je však pro to také něco udělat, ale hlavní je být vděčný za to, co máte. Vděčnost má kouzelnou moc, pokud v ní věříte a umíte jí používat. S optimistickým přístupem dojdete nejdál.
Svět není dokonalý, ale pokud ho tak budete vnímat, tak se promění. Stačí, abyste přestali remcat nad špatným životem, prací, bydlením, partnerem a místo toho byli vděční, že jste zdraví, že máte práci, partnera, bydlení a svět bude najednou přívětivější.
Vše dobré i to špatné, co vydáte, se k vám jednou vrátí, takže raději vnímejte okolí ve světlých barvách, abyste se jednou v té své pesimistické temnotě neztratili.

Kniha „Kouzlo“ je v podstatě kouzelná kniha plná cvičení vděčnosti, která je důležitá pro harmonický život. Nestačí však „děkuji“ jen říkat, je potřeba ho cítit a k tomu vám dopomůže tato knih a její zajímavý pohled na svět.

Pokud jste věčně zamračený pesimista jako já, tak vám Kouzlo půjde číst ztuha a vy postupně zjistíte, že jste úplně zakrněli a myslet optimisticky vám nejde. Pokud však toužíte po změně svého života i přístupu, tak směle otevřete Kouzlo a zkuste změnit životní postoj.
Jen se zamyslete, zda tu změnu skutečně chcete. Nejhorší je, snažit se předělat člověka, který o to ani za mák nestojí. Neste v té své pesimistické ulitě svým způsobem šťastní? Co když vám to přesně takhle vyhovuje?


„Jakoukoli aktivitu, jakékoli umění, jakoukoli disciplínu a schopnost vezměte a snažte se jí dovést, kam to jenom půjde. Posouvejte ji do míst, kde nikdy nebyla, hrňte i přes nejdivočejší divočinu, až jjí donutíte proniknout do říše kouzla“
spisovatel Tom Robbins
(str. 83)


Ano, všechno jde, když se chce. Tak nebuďte líní a děkujte za vše, co máte, protože nikdy nevíte, co vás může potkat. Pokud však budete vděční za vše, tak se vám dostane odměny od života. Proto se nevzdávejte a věřte v kouzlo.

Přiznám se, že mi chvíli trvalo, než jsem téhle knize přišla na chuť, i když se mi to úplně nepovedlo a stále jsem „nevěřící“, něco mě na ní zaujalo a přinutilo ji dočíst.

Kouzlo je zvláštní i velmi zajímavá kniha s návodem na šťastnější život. Pokud tedy hledáte smysl svého vytí, tak pro vás bude to pravé.

Hodnocení: 4/5

Velmi děkuji Bux.cz za poskytnutí výtisku k recenzi.
Knihu si můžete objednat na jejich stránkách:

 
Název: Kouzlo (orig. The Magic, 2012)
Autor: Rhonda Byrne
Překlad: Berta Boturová
Vazba: Měkká
Počet stran: 272
Vydal: Ikar, 2013 (1. vydání)
Doporučená cena: 299 

Komentáře

  1. Poslední věta by měla "výt" malinko upravená :-)
    jinak děkuji za recenzi!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.