Recenze: V jámě lvové - Carole Mortimerová

Může dívka na útěku potkat svou osudovou lásku? Brzy však zjistí, že se ocitla „V jámě lvové“, což jí ohrožuje na životě...


Caro Mortonová zpívá v herně lorda Dominika Vanghna, hraběte z Blackstonu, protože se ocitla v tíživé situaci...
Po otcově smrti se stal novým hrabětem z Westbournu lord Gabriel Faulkner a s tímto titulem získal i tři schovanky, sestry Copelandovy - Caroline, Dianu a Elisbeth. Zachoval se však jako hulvát, když jim prostě vzkázal, že se provdá za jednu z nich, s kteroukoliv. Což sestry odmítly a Caroline kvůli tomu uprchla do Londýna, ale její ideály vzaly, když jí nikdo nechtěl bez doporučení zaměstnat a ona málem skončila na ulici. Naštěstí se jí podařilo sehnat místo zpěvačky v herním klubu...
Dominik je okouzlen její krásou, přestože netuší, kdo Caro je, tak jí nabídne ochranu, hlavně poté, co je před klubem napaden jeho přítel lord Nathaniel Thorn, hrabě z Osbournu a vypadá to, že cílem útoku měl být právě Dominik.
Dokáže Caro odolat Dominikovu svádění, nebo snad podlehne a stane se jeho milenkou? Zjistí Dominik dívčinu pravou totožnost? Jak se do toho zaplete lord Gabriel Faulkner, který je Dominikův přítel? A kdo jim usiluje o život?
..........

Historická romantická červená knihovna, která pobaví, a čtenářky si jí jistě řádně vychutnají, protože jde o zajímavý příběh a najdou se zde i lechtivější scénky, ale ty nejsou příliš odvážné. Jen tak laškovně naznačují, co si každá žena domyslí.

Již delší domu jsem nečetla žádnou „Harlekýnku“, ale tahle mě zaujala jak pěknou obálkou, tak i anotací, která slibovala příjemné počtení. Má očekávání se vyplnila a nebyla jsem nikterak zklamaná. Jistě, nejde o žádné propracované veledílo, ale to snad od červené knihovny ani nikdo neočekává.
Ano, je to romantický brak, který nemá velkou literární cenu, ale to mi nezabránilo, abych si četbu neužila.

Děj není příliš originální a podobné zápletky jsou u historických romancí běžné, přesto ženy zaujme, protože si u příběhu příjemně odpočinou a mohou se třeba i zasnít nad dokonalým džentlmenem, jakým je bezesporu Dominik Vanghn, hrabě z Blackstonu.
Ideální muž, který v reálném životě neexistuje, což je velká škoda, protože to by bylo krásné. Ach, právě ze mě promluvilo mé romantické já, která držím obvykle zkrátka.

Přestože si hlavní hrdinka knihy všechno představovala jednoduše, tak po setkání s Dominikem se kolem ní věci náhle zkomplikují a její život je několikrát ohrožen. K tomu je tu „nesnesitelný“ Dominik, který jí svádí a ona je tak nevinná, že to ani nepozná a ještě se mu nabízí.
Ti dva se neustále kočkují a dohadují se o prkotiny. Dominik totiž chce, aby mu Cara stále neodmlouvala, což jí ani nenapadne a o to víc ho provokuje.

Jak je u romancí zvykem, děj je jednoduchý a plně se odvíjí od vztahu svou hlavních postav, které se zprvu nemohou vystát, a pak se nehynoucně milují, až si ani nevšimnou okamžiku, kdy k tomu došlo.
Vzájemné hádky knihu oživují a dělají jí mnohem čtivější i zábavnější, k tomu se zde objeví i několik choulostivějších scén, kterou jsou jen naznačené, a to zahaluje knihu do závoje tajemna, které si každá žena domyslí.

„V jámě lvové“ je historická romance, kde jde především o lásku, ale najdou se zde i momenty napětí, jako požár, nebo když je bezbranná žena unesena a hrozí jí znásilnění. Je to skvělá oddychovka, která pobaví a čtenářky si jí užijí.
Jde o první díl série o třech sestrách a již netrpělivě čekám na další díl.

Hodnocení: 3/5

Název: V jámě lvové (orig. The Lady Gambles, 2011)
Autor:
Carole Mortimerová
Série: Sestry Copelandovy
Díl: 1
Vazba: Měkká
Počet stran: 272
Vydal: Harlequin - edice Historická romance, 2013 (1. vydání)
Doporučená cena: 135 Kč

Komentáře