Recenze: Hrana rozkoše - Eve Berlinová

Dokáže Dylan a Alec najít společnou řeč sexu, nebo je snad dovede sadomasochismus až na "Hranu rozkoše"?

Ona je spisovatelka, která potřebuje informace o sadomasochismu do své nové knihy. On je dominant, který ji má o téhle "zvrhlosti" poučit, místo toho jí však navrhne, aby to prožila a stala se jeho submisivní (podřízenou) partnerkou. Dylan Ivoryová je nejdříve z návrhu Aleca Walkera pohoršena, ale pak ho přijme s přesvědčením, že ji "zkrotit" nedokáže. Brzy však oba poznají, že je ten druhý mění a svým způsobem se dokonale doplňují.
Je možné, aby se do sebe zamilovali? Dokáže Dylan zotročit Aleca, nebo se mu ve všem podvolí? Jak jejich vztah dopadne? Vyrovná se Dylan s minulostí?
...
Hrana rozkoše je rozhodně kniha pro dospělé ženy, protože ohledně sexu je nevybíravá a zabíhá hodně do podrobností. Takže pokud rádi o sexu čtete, tak si to užijete.
Nic nového však nečekejte. Dnes se tomuto typu knih říká "erotický román", dřív však nesly název "červená knihovna" či "Harlequinky", ale vlastně jde o to samá a žádné rozdíly mezi nimi nejsou.
.
Už když jsem tuto knihu brala do ruky, tak jsem věděla, co od ní očekávat a ničím mě nepřekvapila, ale ani nezklamala. Jde prostě o normální červenou knihovnu, kde je romantický příběh doplněn velkou dávkou sexu a zhýralostí.
Ona i on si hrají jako kočka s myší, často se škádlí, aby nakonec poznali, že bez sebe nemohou být.
.
Trochu mi vadil Alec, který byl typický chlap. Nejdřív se chvástal jaký je tvďák, dominantní borec a že mu podlehne každá žena; a nakonec se "udělá" jen když na Dylan pomyslí, a to několikrát denně. Musím však uznat, že co se týče sexu, tak má rozhodně velkou výdrž.
Dylan byla trochu nerozhodná, na jednu stranu se podvolit nechtěla, a pak najednou to bylo a ona vzdychala, když jí plácal na zadek a tvrdě šukal. (Omluvte to slovo, ale jinak to nazvat nelze.)
.
Kniha splňuje požadavky romanticky založených žen, které si o sexu rádi přečtou, a snad si i představují, že prožívají, to co postavy.
Příběh je jednoduchý, předvídatelný, ale i čtivý, a jakmile se začtete, tak vás plně pohltí. Vše se točí kolem Dylan a Aleca, oba jsou zajímaví lidé a kniha se na ně soustřeďuje tak moc, že ostatní postavy jsou utlumeny v pozadí a pro děj nemají žádný význam, ten udávají jen hlavní hrdinové.
.
Jen je trochu nevýhoda to, že už na počátku víte, jak to všechno dopadne, a to samozřejmě dobře. V tomhle ohledu jsou červené knihovny vlastně takové pohádky ze života pro dospělé ženy.
.
Co se týče sexu, tak ho tu je dostatek a je hodně popisován do detailu. Nečekejte ale nějaké něžné polibky na posteli plné plátků růží. Všechno nese sadomasochistické znaky, takže sex je tvrdý, ale i nespoutaný až živočišný. Oba partneři se mu hodně často plně oddávají a prožívají euforii.
.
Červenou knihovnu jsem už delší dobu nečetla a po těch thriller a paranormálních romancích byla tahle kniha příjemnou změnou, takže jsem si čtení užila.
.
Hrana rozkoše je "erotický román" vhodný pro romantický naložené ženy, které v knihách hledají krom lásky i trochu vzrušení a snaží se alespoň na chvilku vypnout z každodenního shonu. Užijí si lehký děj, romantiku, lásku a velkou dávku sexu. Pěkná nenáročná oddychová četba.
.
Hodnocení: 6/10
Název: Hrana rozkoše (orig. The Pleasure´s Edge, 2010)
Autor: Eve Berlinová
Překlad: Zdeňka Zvěřinová
Vazba: Tvrdá s přebalem
Počet stran: 256
Vydal: Ikar, 2012 (1. vydání)
Doporučená cena: 229 Kč

Komentáře