neděle 9. srpna 2015

Melounové osvěžení

Dneska tu pro vás mám dva taky velice jednoduchých postupů, jak se osvěžit. Je logické, že v těchto horkých dnes se nikomu nechce dělat nic složitého, proto v jednoduchosti je krása. :-)

Melounový "koktejl"
Tento nápoj se u nás doma nedělá zase tak dlouho, jen asi čtyři roky. Poprvé jsem ho vytvořila pro mámu, a od té doby se u nás dělá každé léto. Je osvěžující a chutným.
Potřebujeme:
- vychlazený melou
- trochu vody

Postup:
- Meloun rozkrojíme na plátky, nožem odkrojíme zelenou slupku a poté vypeckujeme. (Pokud máte meloun bez pecek, je to jednodušší.) Pak nakrájíme meloun na malé kousky.

- Kousky melounu dáme do mixéru a přidáme trochu vody - záleží na množství melounu a jakou hustotu chcete. Rozmixujeme.

- Nalijeme do vychlazené sklenice a můžeme podávat.

Poznámka:
- Ideální je, pokud necháte meloun vychladit v lednici alespoň několik hodin.
- Pokud chcete, tak můžete do koktejlu přidat ještě trochu rozdrceného ledu.
- A jestliže potřebujete přisladit, tak přidejte trochu cukru, ale podle mého je to zbytečné - když jíte meloun, tak ho přece taky nesladíte.


-------------------------------------------------------------------------------------------------


Melounová dřeň
Výborná ovocná zmrzlina, kterou mám moc ráda a dělám si ji neustále. Můžete vyzkoušet různé druhy, například banánová bude jistě taktéž skvělá.
Potřebujeme:
- melounový koktejl z předešlého receptu - meloun a vodu
- nějakou nádobu, kam dřeň nalijeme - kelímek nebo tvořítka na nanuky

Postup:
- Vytvoříme melounový koktejl - vypeckujeme a nakrájíme meloun, nandáme do mixéru, přidáme trochu vody a rozmixujeme.

- Připravíme si kelímek, popřípadě nějaké tvořítko na nanuky a nalijeme do nádoby rozmixovaný meloun.

- Dáme do mrazáku a necháme na několik hodin zmrznout. Ideální je přes noc, to je dřeň pěkně zmrzlá. :-)

- Zmrzlou dřeň můžeme podávat v kelímku, nebo třeba na talířku se lžičkou


Tohle není svíčka, ale ledová dobrota. :-)

3 komentáře:

  1. Mňaaam to musí byť skvelé, vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jednou jsem dělala melounovou zmrzlinu a když zmrzla, tak byla tak hnusná, že jsme ji vyhazovali.. Vůbec nevím, čím to bylo..

    OdpovědětVymazat
  3. Jen škoda, že tu nemáme meloun! Hned bych se schladila :) Vypadá to skvěle!

    OdpovědětVymazat

Velmi děkuji za váš komentář.