Optimistiský koutek plný radosti!

Zima je letos hodně divná, a tak na ní každý nadává. Někdo chce sníh a mráz, jiný už chce jaro. Já jsem neutrální. Nemám zimu ráda, ale chtěla jsem mít po delší době konečně bílé Vánoce, což se mi pochopitelně nesplnilo, jelikož v té době nebylo po sněhu ani vidu, ani slechu. No nic. Ale teď ať se příroda laskavě rozhodne, zda bude zima se sněhem nebo teplé jaro, ale tenhle paskvil, co je venku je hrůza a děs.
A abych si trochu zvedla náladu, tak jsem si v pondělí udělala radost a koupila si pár bílých tulipánů. Vážně je zbožňuji a teď je můj pokoj najednou o moc krásnější a veselejší. 
Hned jsem si je do vázy a zároveň jsem si vytvořila svůj "optimistický koutek"...

 A tady je v celé své kráse!
Možná vás napadá, k čemu takový "optimistický koutek" slouží, ale odpověď je velice jednoduchá. Mám na něm různé věcičky, které mi dělají radost. Pak už tam stačí jen pohlédnout, pokud se do mě pouští chmury a hned je mi veseleji.
Samozřejmě ho budu v budoucnu poupravovat, aby mi stále dělal radost. :-)

 Nesmějí tam chybět květiny - bílé tulipány ve váze s vodou, červená dřevěná kytička, bílá plastová květiny co se pohupuje a suché modro-bílé květy v "džínové" váze. Tu jsem našla doma na půdě, tak jsem si jí vzala, protože se mi hrozně líbí. Je sice z keramiky, ale obdivuji ty její detaily, protože vypadá jako skutečná džínová vestička.
Dále tu nesmí chybět "květinová" plechovka, kde mám schované pytlíčky s čaji, na kterých si často pochutnává. 
A dvě plechové pokladničky - jedna vypadá jako plechovka od Coca Coly a druhá je taková meditační. Vážně si do nich schovávám od nového roku peníze. 
Ta Coca Cola je na nastřádání peněz na veterináře, ke kterému s kocourem Whiteem a fretkou Toddem chodím na podzim, což mě vždy před Vánocemi dost "zrujnuje", takhle si na to našetřím během roku a budu v pohodě. A ta druhá je pokladnička na dárky - další způsob jak na ně našetřit během roku. :-)
 Pak je v mém "optimistickém koutku" ještě nádherná záložka od Muchy, prstýnek s růžičkou a můj Čtenářův deník.

 Trochu se pochlubím sešitem co vedu - Čtenářův deník.
Nepleťte si ho se čtenářským deníkem, protože si do něj zapisuji den po dni, co jsem kdy přečetla, co se mi na knize líbilo či nelíbilo a hlavně výpisky (citace) z knih, něco jako oblíbené pasáže nebo výroky postav.
 Jelikož to byl starý červený sešit s tvrdými deskami, tak jsem si na něj udělala papírový obal, kde jsem nalepila svou oblíbenou herečku Audrey Hepburn. Její film Prázdniny v Římě vážně zbožňuji, tak se ni alespoň můžu koukat hodně často. :-)

Možná si říkáte, že jsem blázen, a nejspíš máte také pravdu, ale já si prostě potřebuji pozitivní myšlení připomínat, co možná nejčastěji, jinak na mě padají chmury. Snažím se s tím však bojovat a to všemi prostředky. 

A co vy? Máte v pokoji něco, co vám vždy zvedne náladu?

Komentáře

  1. To je úžasné! Máš ode mě velkou podporu a obrovskou pochvalu. :) Je báječné, že sis udělala takovýhle příjemný, optimistický koutek.
    Opravdu moc se mi líbí tulipány a také ten Tvůj "Čtenářův deník". Přivedla si mě k myšlence, že bych si ho také mohla zavést (mám jedem "všehochuťový deník", kam si píšu citace z knih, ale tohle je mnohem lepší nápad. Snad Ti nebude vadit, když si ho vypůjčím? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Ale pouze jsem si potřebovala zvednout náladu. A klidně si "Čtenářův deník" vypůjči, mě to vadit nebude. :-)

      Vymazat
  2. Krásné fotky. Opravdu krásně jarní a optimistické :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nikdy by mě nenapadlo sama si koupit květiny, ale když vidím, jak hezky to vypadá a jak ti to nepochybně udělalo radost, asi to jednou tak zkusím :) Koutek je moc hezký, je jemný a věcičky, hlavně ten čtenářský deník, jsou moc zajímavé :)

    OdpovědětVymazat
  4. To je krásný, náhodou :) Já se cítím nejlíp, když se přehrabuju ve své knihovně - právě ona je takový můj optimistický koutek :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.