Recenze: Oči dokořán - Raine Miller

Co čeká krásnou Brynnu a Ethana? Budou spolu opět zažívat hříšné chvilky?
Před Ethana a Brynne staví život samá překvapení. Temné stíny minulosti se pokoušejí zničit vášnivé pouto, které je k sobě váže, a to i přes slib, že je už nic nerozdělí. Zničující ztráta a příslib nové naděje jim otevírá oči a oni si uvědomují, co je pro ně nejdůležitější. Zvládnou oba milenci překonat bolestivou minulost, která je neustále pronásleduje? Dokážou se vypořádat s osobou, která má v plánu postarat se během olympijských her o notné rozptýlení? Brynne a Ethan mohou ztratit všechno. Podaří se jim situaci zvládnout a vybojovat si to nejcennější, po čem touží – společnou budoucnost?
.......

Autorka Raine Miller tuto sérii napsala podle fotografie ženského aktu, který byl vyobrazen na obálce prvního dílu. Šlo sice o erotické foto, ale zároveň je až téměř cudné, protože na něm jsou ženské ctnosti tajemstvím, které mají muži objevit. Brynna také fotí akty a díky nim se do ní Ethan zamiloval.

Aféra Blackstone spěje ke šťastnému konci a konečně se dozvíme, to co jsme od počátku čekali, a to, jak Brynne a Ethan skončí. Budou spolu nebo se rozejdou? Vlastně jde o takovou pohádku pro ženy, kterou si vychutnáte plnými doušky.

Druhý díl mi přišel trochu slabší a nenadchl mě, ale třetí je opět svěží a hlavně čtivý. Osudy postav se uzavírají a láska vítězí. Jen mi trošku lezlo na nervy, jak se neustále měnil vypravěč. Chvilku byl příběh psán z pohledu Brynne a o chvíli později zase z úhlu Ethana.

Jen musím upozornit, že Ethan s Brynnou prosouloží téměř celou knihu jako nadržení milenci, kteří nedokážou přestat a je jim jedno, kde to dělají. Dokonce, i když jedu na návštěvu k Ethanově rodině, tak si musí odskočit do pokoje pro hosty. Vážně hrůza. Zaslouženě jde o erotický román, protože zde nejsou jen lechtivé scény, ale tady se šuká a šuká. A ty výrazy... No, kniha vážně není pro cudné panny.
„Jsem rád, že ti to nevadí, protože tě právě teď chci šukat, dokud se neuděláš a nebudeš křičet mé jméno,“ řekl. Typický Ethan. „Pak vytáhnu svého ptáka z tvé rozkošné dírky a vrazí ti ho do pusy. A budu se dívat, jak po něm přejíždíš svými nádhernými rtíky a jak mi ho kouříš.“
(str. 29)
Zároveň se v příběhu řeší i bolestivá minulost obou hlavních postav. Oba si sebou nesou těžký balvan, ale možná nastal čas se s tím vypořádat a žít dál. Všechno se dá překonat, pokud máte svého milého po boku, a to oni mají.

Děj je jednoduchý a běží sám, takže si čtenářky mohou vychutnávat erotické detaily. Dočkáme se i napětí, nebo se o něj autorka alespoň pokusila. Na závěr se najednou objevil všeho schopný záporák, jenže to nebylo překvapující a dalo se to očekávat.
Záporák nedostal téměř žádný prostor, aby se mohl projevit, tedy kromě několika povzdechů na svojí smůlou, která ho provází a jemu se nic nedaří. Působil jako naprostý pomatenec, který zešílel. A tak všechno napětí a akce vyšumělo doprázdna.

Kniha není špatná, ale nesmíte od ní očekávat příliš. Nejde totiž o žádný velkolepý román, ale pouze o lehký román pro ženy s extra velkou dávkou sexu, u kterého se čtenářky rády začervenají, nebo alespoň uculí a užívají si dokonalý sex.
Největší výhodu knihy spatřuji v délce, která je přijatelná a čtenářky neunavuje zdlouhavými popisováním. A pak v počtu postav, kterých je málo, proto se mohou ukazovat ve svém světle.

Oči dokořán je oddychová četba pro ženy, které se rády zasní nad velkou láskou plné romantiky a sexu. Četbu si užijete a skvěle si u ní odpočinete.

Hodnocení: 60 %
Velmi děkuji nakladatelství Baronet za poskytnutí výtisku k recenzi.
Knihu si můžete objednat na jejich stránkách:


Název: Oči dokořán (orig. The Blackstone Affair 3: Eyes Wide Open, 2013)
Autor: Raine Miller
Série: Aféra Blackstone
Část: 3
Překlad: Olga Olejda Prokešová
Vazba: Tvrdá s přebalem
Počet stran: 328
Vydal: Baronet, 2013 (1. vydání)
Doporučená cena: 299 Kč

Komentáře

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.