Angelologie - Dannielle Trussoniová

Knihu Angelologie vydal Knižní klub v roce 2010. V originále vyšla téhož roku, tedy v roce 2010 pod názvem Angelology a napsala ji Dannielle Trussoniová.
Anotace:
Mladá jeptiška Evangeline žije tichým řádovým životem, dokud nedostane dopis s podivnou žádostí. Kdosi pátrá po šedesát let staré korespondenci mezi matkou představenou a slavnou mecenáškou Rockefellerovou. Ukáže se, že za druhé světové války podporovala skupinu angelologů - sdružení, které se snaží zničit vlivnou síť zlých, zákeřných Nefilim, potomků andělů a lidí. Mezi angelology patřili i rodiče Evangeline a je teď na ní, aby se postavila zločinným Nefilim a odhalila pravdu o šokující minulosti své rodiny.

Na to, že se jedná o debut mladé spisovatelky, tak musím říct, že se kniha hodně povedla. Děj je velmi dobře propracován do detailu a s hlavní hrdinkou Evangeline budeme postupně rozmotávat stará tajemství a pravdy dávno zapomenuty.
Ocitáme se ve světě, kde Zemi obývá andělská rasa Nefilim, která z povzdálí řídí lidskou historii a dějiny. Až na pár vyvolených o tom však nidko neví. A právě tito lidé, kteří znají pravdu, jsou Angelologové a snaží se zastavit zlo, které Nefilové roznášejí po světě.

Naprosto strhující příběh o velkém tajemství, které je nutné odhalit a záhadnou lyru zničit, pokud se tedy nepřidáte na stranu zákeřných a temných tvorů z rudu Nefilim. Děj vás pohltí a donutí číst dál a dál, jen abyste se dozvěděli všechny tajemství.

Hlavní hrdinka Evangeline musí postupně odhalit nejen pravdu o tom, že andělé jsou skuteční, ale i o sobě samé, protože celá její rodina patří do řad Angelologů, kteří zasvětili svůj život boji s rasou Nefilim a nebojí se za svou věc obětovat naprosto všechno.
V závěru se však Evangeline dozví skutečnou pravdu o svém původu a to, že její babička kdysi milovala jedno Nefila. Tato láska však měla dohru a prlně dopadá na hlavu hlavní hrdinky.

Kniha se zaobýrá fenomémem, který před lety úspěšně stvořil Dan Brown, a to že hlavní hrdina hledá tajemství a při tom se pohybuje na vrtkavé hranici mezi realitou a fikcí. Angelologie je včak odlišná od "Šifry" hlavně tím, že počítá s existencí andělů. Je tedy jasné, že autorka používala fantazii.
Přesto kniha podává hned několik důkazů o tom, že andělé i rasa Nefilim skutečně existují, a jedním je i kniha Genesis, přesněji její šestá kapitola, na které je děj postaven.

Děj je chvilkami složitější, ale rozhodně není zmatený a čte se velmi snadno. Místy se to trošku vleče, ale pak nám to autorka zase vynahradí napětím a úžasnou zápletkou. Nudná místa, která se občas objeví, jsou vlastně nutná, protože nám objasňují minulost, která nám poůže lépe pochopit současnost.
Postavy se během knihy mění a některé až příliš, třeba jako hlavní hrdinka, která naprosto ztrácí víru.

Podle mého názoru stojí Angelologie za přečtení, děj vás do sebe vtáhne tak rychle, že si ani neuvědomíte, kdy přesně jsme začali věřit v anděly.

Závěr je hodně otevřený, takže je hned jasné, že bude následovat další díl.

Na konec mohu jen dodat, že s netrpělivostí očekám pokračování jménem Angelopolis.

Komentáře

  1. I was recommended this website by my cousin.
    I am not sure whether this post is written by
    him as nobody else know such detailed about my trouble.

    You are incredible! Thanks!

    Here is my homepage; calzoncillos Calvin Klein

    OdpovědětVymazat
  2. Excellent blog you have got here.. It's difficult to find good quality writing like
    yours these days. I seriously appreciate individuals
    like you! Take care!!

    Visit my blog - calzoncillos calvin klein baratos a 3 euros

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.