PS: Miluju tě - Cecelia Ahernová

Oficiální text:
Holly a Gerry patří k těm šťastným manželským párům, jimž by každý mohl závidět. Náhle, v jeho třiceti letech, odhalí lékaři u Gerryho rakovinu v konečném stadiu. Holly si vůbec nedokáže život bez Gerryho představit a vlastně si ani nic takového představovat nechce. Jenže Gerry s ní má jiné plány. Pár měsíců po jeho smrti dostane Holly balíček dopisů, které pro ni její manžel sepsal a v nichž ji žádá o splnění nečekaných úkolů. S pomocí těchto dopisů, svých potrhlých kamarádek a milující rodiny, která ji někdy dohání k šílenství, Holly postupně objevuje nový život; život dokonce rozmanitější než ten, který ji osud donutil nechat za sebou.

Kniha se stala mezinárodním bestsellerem a získala ocenění Passionate Pen Honour za nejromantičtější knihu roku 2004/2005, které je udíleno britskou veřejností v rámci Valentýnských cen (Valentine's Day Awards).

Jedná se o romantický román plný lásky, smutku a konečného poznání, že i po ztrátě lásky, lze žít a objevit nové štěstí.

Knihu jsem si koupila, hlavně kvůli filmu, který byl podle ní natočen. Moc se mi líbil a tak jsem chtěla srovnat knihu s filmem. No, musím uznat, že kniha předčila má očekávání.

Kniha je napsaná velmi zajímavým způsobem a ani na chvilku vás neomrzí. Z každé stránky na vás dopadají emoce hlavní hrdinky, chvilkami se smějete, pak se vám chce brečet. Skutečně velmi emotivní kniha.

Někdo by řekl "další romantická slátanina", ale s tím bych rozhodně nesouhlasila. Děj je dobře propracovaný a zajímavý tím, že popisuje životní události tak, jak je může zažít každý z nás.

Ztráta milované osoby hodně bolí a hlavní hrdinka Holly už nechce žít dál, ale její manžel s tím počítal, a tak připravil několik dopisů, které jí začaly chodit po jeho smrti. S nimi se pomalými krůčky dostává přes svůj smutek a ztrátu, až opět najde cestu k novému životu.

Mě osobně se kniha moc líbila a rozhodně bych ji doporučila nejen přívržencům romantické literatury. Já tento typ literatury moc nemusím, ale tahle kniha si mě získala.

Tato kniha je také výjmečná tím, že se jedna o autorčinu prvotinu, do té doby psala hlavně povídky.

Komentáře