Buffy zabíječka upírů - Rickie Tankersley Cusicková

Kniha Buffy zabíječka upírů byla napsána podle filmového scénáře stejnojmenného filmu. Napsala ji Rickie Tankersley Cusicková a vyšla v roce 1992 pod názvem Buffy The Vampire Slayer. U nás ji vydalo nakladatelství Lunarion v roce 1993.

Anotace:
Během dvou měsíců zmizela v Los Angeles již čtvrtá dívka, Buffy to ale nezajímá. Jako vedoucí kalifornských "povzbuzovače" má mnohem větší starosti s nácvikem nového tance. Setkává se ale s podivným cizincem, který si říká Merrick a který ji přesvědčuje, že jen ona dokáže zastavit upíry, než zaplaví Los Angeles. Merrick jí obdaří mimořádnou silou a schopnostmi a přivede ji k hroznému nepříteli: k Lothosovi, králi upírů, který se rozhodne získat Buffy pro sebe. Buffy nezbývá než bojovat proti zlu - s kůlem, křížem a posvěcenou minerálkou v roli svěcené vody. A to jejím životním snem bylo odmaturovat, odjet do Evropy, vdát se za Christiana Slatera a zemřít!

Jak už jsem se zmínila, kniha byla napsána podle filmového scénáře, tudíž neoplívá zrovna přílišnou kvalitou, přesto má své kouzlo.

Možná je to tím dějem, který je určen pro všechny milovníky Buffy přemožitelky upírů, nebo je to těmi postavami, které jsou dobře vykresleny.

Děj není nijak složitě zašmodrchaný a ponechává čtenáři spoustu místa pro jeho fantazii. Kniha se čte doslova sama a máte ji zhltnutou za hodinku.

Máme možnost nahlédnout do začátků přemožitelky Buffy Sommersové, která se tohle poslání ani ve snu nepřála, ale stejně do něho spadla a musela chtě nechtě vypořádat z upírem Lothosem.

Kniha a vlatně i film, přinášejí děj, na který pak navazuje seriál Buffy přemožitelka upírů, ale jak to tak bývá, všichni hrdinové nějak začínají než se propracují ke svým velkým, hrdinským kouskům.

Je to nádherná odpočinková četba, u které se uvolníte a ještě k tomu pobavíte.

Komentáře