Mrtví pro svět - Charlaine Harris

Čtvrtý díl série Pravá krev, kniha Mrtví pro svět u nás vyšla v červnu 2010. V originále má série název Southern Vampire Mysteries a autorkou je Charlaine Harris. Čtvrtá kniha vyšla v roce 2004 pod názvem Dead to the World.

Oficiální text:
Sookie Stackhouseová zjišťuje, že její smůla ji neopouští, spíš naopak. Její upír Bill odjel do Peru a hned nato se zčista jasna se objevil jeho šéf Eric, kterého našla Sookie nahého v příkopě, zmateného a ustrašeného. Také její bratr Jason zmizí, a jakoby to nestačilo, je v blízkém městě je sabat čarodějnic. Takže Sookie nezbývá, než se dopídit, co se vlastně děje. A její pátrání udrží čtenáře v napětí až do konce.

Děj navazuje, stejně jako předešlé díly, na minulou knihu, takže se chudák Sookie ani na chvilku neoddechne.
Před pár týdny se rozešla s upírem Billem, takže na tom moc dobře není. S jejími předchozími událostmi se není čemu divit, že si jako novoroční předsevzetí dala, aby ji zase někdo nezmlátil. Bohužel osud jí nachystal něco jiného, a tak v noci při cestě domů narazí na polonahého Erica, který je šerifem pátého okrsku. Nemá na vybranou, a proto se musí o něho postarat. Dovšeho se zapletou zlé a hodně čarodějnice a vše vyústí v bitvu s velkými ztrátami. K tomu všemu se ztratí Sookiin bratr Jason, kterého unesl měňavec a pokousal ho.

Kniha je opět nadupaná myšlenkami Sookie, napětím, sexem a rozkvétající láskou mezi Sookie a Ericem, která však v závěru končí. Eric si totiž nepamatuje, že se Sookie vyspal a miloval ji, Sookie mu to nehodlá říct, aby ji nemohl vydírat.
Kvůli jejich vztahu se rozhodně nudit nebudete, protože ty jejich scény jsou naprosto dokonalý a musíte se u nich smát.

Autorka nás skutečně nenechá ani na chvilku vydechnout - Eric se ztrátou paměti, vztah Erica se Sookie, čarodějnice, vlkodlaci a měňavci, odjezd a návrat Billa a také odhaení důvodu pro zmizení Jasona.

Rozhodně tuto knihu mohu doporučit všem, kteří se chtějí pobavit u dobré knihy.

Komentáře