Recenze: London Road - Samantha Young

Hravá erotická romance, která čtenářky bude bavit...

Anotace:
Johannu Walkerovou vnímá její okolí jako vypočítavou zlatokopku, která se nechává vydržovat bohatými muži. Vlastní matka ji považuje za neschopnou a také Jo, jak jí všichni přezdívají, těmto předsudkům časem podléhá a uvěří jim. Jen pár nejbližších přitom zná její nezáviděníhodný osud a ví, že Jo je přesným opakem toho, co se o ní povídá. Vždyť jen na jejích bedrech leží břemeno starosti o rodinu – zvlášť o mladšího bratra Colea. Jo při rozhodování o svém životě vždy na první místo staví především jeho budoucnost, a to i při výběru partnera. Rozum však dostane košem, když pozná nevázaného Camerona MacCabea, který se přistěhuje do bytu o patro výš na London Road. Drzý Cameron si Jo hned zaškatulkuje jako vypočítavou mrchu, ale zároveň nepopírá, že ho přitahuje. A není pro něj překážkou ani to, že je zadaná…
.......

Samantha Young je autorkou úspěšné erotické romance Dublin Street, kde jsme sledovali vztah Joss a Bradena. Nyní se s těmito postavami setkáme znovu, ale tentokrát budou jen jako křoví, protože je na čase zjistit, kdo bydlí na London Road... Jak se vyvine vztah Jo a Camerona? Pochopí Cam jaká Jo doopravdy je? Nebo si ji už od začátku zařadil mezi vypočítavé mrchy balící bohaté muže?
„Rychle mi došlo, že nejsi hloupá, a naštvalo mě ještě víc, že si tak inteligentní a přitažlivá žena myslí, že nemůže být ničím víc než módním doplňkem nějakýho pracháče.“
(str. 140)
Již v Dublin Street nám autorka dokázala, že se v erotické romanci nemusí řešit jen láska, sex a vztah mezi milenci. Proto nás i tady, v London Road čeká temné tajemství, které mučí Jo už léta. Je to její kostlivec ve skříni, kterého přede všemi tají. Pro svého bratra udělá všechno, proto si také vybírá jen bohaté muže, přestože uvnitř srdce touží po něze a lásce.
Jo není mrcha, jak si většina lidí myslí. Ona ty muže má ráda, ale vztah vždy ztroskotá na tom, že se jim nedokáže svěřit se svým trápením a minulostí, která jí pronásleduje jako děsivý přízrak. Najde sílu a sebevědomí, aby se tomu postavila? Naštěstí není sama, protože má brášku Cole a přátele Joss s Bradenem, kteří se za ní v nouzi postaví. Jen kdyby je Jo dokázala požádat o pomoc, ale ona nechce být pro nikoho přítěžím, a tak chodí do dvou zaměstnání a dál si ničí život... Jak se Cameron zachová, až se dozví pravdu?
„Ženská logika. Na ni aby měl člověk vlastní dešifrovací kód.“
(str. 227)
Děj je lehký, plný hravých chvil, vtipných situací, sexu (toho je tady užijete pořádné množství) a zároveň je tu i troška nejistoty a napětí. Jistě, od začátku víte, že příběh skončí happyendem, ale stejně čtete dál a vychutnáváte si každý okamžik knihy. Velmi se mi líbí to, jak autorka dokázala do příběhu začlenit postavy z minulého dílu, aniž by působili vtíravě a navíc se alespoň dozvíme, jak jejich společný život pokračoval.

Kniha ukazuje nejen romantické pletky, ale zároveň také tabu, o kterém se příliš nemluví. Týrání a mlácení dětí, přehlížející rodiče nebo to, že tyran vychová zase jen dalšího tyrana. Jak se má dítě bránit opilému a agresivnímu otci? Alkohol dokáže udělat z lidí bestie, ale někdo tou zrůdou je i bez dávky alkoholu...
„Co to, proboha, děláme?“ Zavrtěla jsem hlavou. „Stojí nám to za to? Posledních několik týdnů si připadám, jako by moje srdce leželo na špalku a tys do něj bušil sekyrou...“
(str. 310)
V příběhu se Jo musí vypořádat se svou minulostí, která je bolestivá a plná utrpení. Při všech starostech o mladšího bratra a věčně nalitou matku docela zapomněla na sebe samotnou. Najde Jo odvahu pohlédnout na sebe do zrcadla?

London Road je příjemné čtení plné žhavých chvil, ale také napětí, takže určitě stojí za pozornost. Je to skvělé počtení, u kterého se určitě nudit nebude. Co se týče erotických romancí, tak London Road je jedna z nejlepších knih, které jsem četla.

Hodnocení: 80 %
Velmi děkuji Bux.cz za poskytnutí výtisku k recenzi.
Knihu si můžete objednat na jejich stránkách:

Název: London Road (orig. Down London Road, 2013)
Autor: Samantha Young
Překlad: Zdeňka Zvěřinová
Vazba: Tvrdá s přebalem
Počet stran: 384
Vydal: Ikar, 2014 (1. vydání)
Doporučená cena: 299 Kč

Komentáře

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.