Recenze: Dokonalá vášeň - Raine Miller

Rozkošná historická romance, která dokáže být lechtivá, zamilovaná i smutná...

Darius intuitivně vnímá Marianninu touhu po sebeodevzdání a rozhodne se, že on bude tím, kdo dívku zasvětí do tajů lásky, sexu, dominance a submisivity. Netuší však, že Mariannino chování je zapříčiněno tragickou událostí z její minulosti. Dokáže Marianne muži svého života prozradit děsivé tajemství? A pokud ano, vyrovná se s ním Darius?
..............

Raine Miller je známá jako autorka erotické série Aféra Blackstone, z které zatím vyšlo „Nahá“, „Všechno, nebo nic“ a „Oči dokořán“, připravuje se čtvrtý díl „Vzácná a drahocenná“ a volné odbočení „Třešinka“, ale má na svědomí i historickou romanci „Dokonalá vášeň“ s dávkou erotiky, která si však uchovala něžnost a citlivost. Vždyť se také autorka nechala inspirovat knihami Barbary Cartlandové...

Marianne Georgiová nemá vůbec lehký život, otec utápí svůj žal po smrti syna a manželky v alkoholu a zadlužuje se, kde se jen dá. Přestože je Marianne krásná, tak si to sama neuvědomuje a vyzařuje z ní smutek, jako by už nikdy neměla být šťastná. V její minulosti je totiž tajemství a velká ztráta, s níž se nikdy nevyrovnala a po letech si to stále vyčítá. Je zvyklá, že za ni rozhodují ostatní, a tak se vůbec nebrání dominanci Daria...

Darius Rourke miluje už od mládí dokonalou a krásnou Marianne, ale vlastně o ní nic neví. Vždy ji jen pozoroval z povzdálí jako nedotknutelnou bytost, ale nyní nastal čas, aby se jí zmocnil. Touží jí vlastnit a mít ji jen pro sebe. Říká jí, co má dělat, a to ho vede do slepé uličky. Jak má zjistit, zda ho Marianne miluje?
„Promiňte, ujišťuji vás, že nejsem žádný upír.“
Rázně na něho pohlédla. „Nevypadáte, že by vás to nějak mrzelo. A co se týče vaší poznámky, že byste snad mohl být démon, jsem si jistá, že bych to neměla komentovat.“
(str. 22)
Děj je velmi jednoduchý, všechno se soustřeďuje kolem ústřední dvojice Marianne a Daria, kteří prostě patří k sobě, i když je dělí jedna trpká událost z minulosti, díky které si Marianne myslí, že není hodna lásky, ani být šťastná.
Mnoho dalších postav zde není, takže příběh plyne pozvolna ke svému cíly, ale až v závěru se všechno konečně vyjasní, aby láska mohla zvítězit. Anebo snad ne?

Svým způsobem jde o zamilovanou pohádku pro ženy, u které od počátku víte, jak dopadne, ale přesto si četbu užíváte plnými doušky. Vše je romanticky naivní, navíc má kniha málo stránek, a tak je ideální k odpočinku od celodenního shonu. Ponořte se do lásky, romantiky a slastného sexu.

Dokonalá vášeň je krásné oddychové počtení, od kterého nesmíte očekávat příliš, jinak byste mohli být zklamáni. Lehlé, čtivé a erotické... prostě velmi zdařilý zážitek plný něhy, humoru a lásky.

Hodnocení: 70 %
Velmi děkuji nakladatelství Baronet za možnost získat výtisk k recenzi.
Knihu si můžete objednat na jejich stránkách:

Název: Dokonalá vášeň (orig. His Perfect Passion, 2013)
Autor: Raine Miller
Překlad: Olga Olajda Prokešová
Vazba: Tvrdá s přeblem
Počet stran: 144
Vydal: Baronet, 2014 (2. vydání)
Doporučená cena: 169 Kč

Komentáře

  1. Knižka ma zaujala svojou obálkou :) samotná kniha vyzerá tiež dobre

    OdpovědětVymazat
  2. Obávám se, že tohle není kniha pro mě. Nevadí, líbila se mi totiž tvá recenze :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.