Relikviář - Douglas Preston & Lincoln Child

Román Relikviář vydalo nakladatelství BB/art v roce 1999 a 2007. V originále má název The Reliquary a vyšel v roce 1997, napsali ho spisovatelé Douglas Preston a Lincoln Child.
Oficiální text:
Bytost Mbwun stále útočí Kniha navazuje na román Relikvie. Děj se odehrává o osmnáct měsíců později v New Yorku. Znovu se objevují záhadné vraždy. Způsob provedení připomene všem, kdo se zúčastnili boje s Mbwunem, události v Muzeu dějin přírody. Tentokrát se ale oběťmi vražd stávají bezdomovci žijící v opuštěných tunelech newyorské podzemní dráhy. Do pátrání po Mbwunovi se pouští známý tým - agent Pendergast, podporučík D'Agosta, doktor Frock a doktorka Margo Greenová. Pro záchranu New Yorku musí zatopit podzemí z jezera v Central Parku.

Relikviář volně navazuje na předchozí román Relikvie.
Je to druhá kniha série Pendergast, která má již devět dílů: Relikvie, Relikviář, Kabinet kuriozit, Zátiší s vránami, Pekelná síra, Tanec smrti, Kniha mrtvých, Kolo temnoty, Hřbitovní tanec.
.
Jedná se o detektivní thriller s prvky hororu. Najdete v něm napětí a plno překvapeních.
Až do konce máte nějakou představu o vraždách, ale závěr vše vyvrátí a změní k nepoznání. Odhalíte nejen tajemství záhadného vraha, ale také odkryjete to, čeho je schopna lidská mysl.
.
Tito dva autoři jsou mistři napětí a thrillerů, takže se rozhodně máte na co těšit. Ani v této knize nezklamali a naservírovali nám člověka, jako toho největšího a nejnebezpečnějšího predátora, který je schopen naprosto všeho.
I když v dalších knihách této série pochopíte, že někteří další lidé jsou schopni ještě více děsivých věcích, o kterých se vám ani nezdálo, také postupně odhaluje tajemství Pendergastovy rodiny, kde je šílenství snad v každém.

Komentáře