Hůř než mrtví - Charlaine Harris

Osmá kniha série Pravá krev Hůř než mrtví u nás vydalo nakladatelství Baronet v červnu 2011. V originále má série název Southern Vampire Mysteries a její autorkou je Charlaine Harris. Osmá kniha vyšla v originále v roce 2008 pod názvem From Dead to Worse.
.
Anotace:
Děj upírského dramatu se odehrává v městečku Bom Temps na americkém jihu, které stejně jako New Orleans bylo zasaženo hurikánem Katrina. Upíří komunita je od vynálezu umělé krve obecně respektována jako minoritní skupina bojující o své práva, podobně jako národnostní menšiny nebo náboženské sekty. Přesto jsou vystaveni útokům, poslední z nich na velkém shromáždění upírského společenství skončil masakrem, a všichni členové jsou nervózní. Sookie je zdrcená strachem o Billa. Touží po klidu a návratu ke starému způsobu života. V současné vypjaté situaci nemůže věřit nikomu, a její přítel Quinn beze stopy zmizel.
Navíc Sookie zjišťuje, že je zčásti vílou, její babička se zamilovala do polovičního elfa a měla s ním dvě děti.
Nyní je vtažena do vyšetřování záhadných úmrtí v místní komunitě upírů, díky svému daru naslouchání myšlenkám druhých, je zprostředkovatelem mezi dvěma soupeřícími frakcemi.
 
Sookie ztratí svého přítele, ale najde nového příbuzného, které je vílí princ a také ještě zjistí, že její sestřenice Hadley (která zemřela, stala se upírkou a pak zemřela definitivně) měla rodinu, proto je kontaktuje.

Zároveň dojde ke změnám ve vedení upírkého i vlkodlačího světa a Sookie opět půjde o život (a to hned několikrát). Její ochránci se budou muset pořádně ohánět, aby jí udrželi na živu.
.
Kniha se mi moc líbila a dobře se četla. Napínavý a čtivý děj, protkaný docela usměvavými scénami i napětím a nebezpečím.
Opět (stejně jako v předchozích dílech) se tu odehrává hned několik dějových linií, které se na závěr uzavírají, a poznáváme pravdu.
Oběvují se zde prvky detektivky, humoru, thrilleru i napětí. Rozhodně vás kniha jen tak nepustí a vy se téměř ani na okamžik nenudíte.

Komentáře