Opustit a nechat zemřít?

Pravidelný návštěvník, tedy za předpokladu, že se ještě někdo takový najde, si jistě povšiml umírání tohoto blogu. Občas se objeví recenze či něco jiného, ale jde spíše o poslední křeče. Vleklá krize ve psaní i čtení mě pronásleduje jako opar moru. Otázkou zůstává, zda Literární koutek „U fretko-kocoura“ opustit a nechat zemřít? Nad tím přemýšlím už od léta, ale stále nedokážu udělat definitivní krok, přece jen je se mnou už od 14. února 2011 (v té době ještě na blog.cz) a zažili jsme spolu hodně. Já vím, nesmím být sentimentální a uvažovat racionálně, ale… To ALE neustále visí ve vzduchu a ťuká do mě, aby upozornilo, že je stále tu.
 


     Já se prostě se svým blogem nedokážu rozloučit, díky němu jsem poznala mnoho zajímavých lidí (i když většinu jen virtuálně) a zažila spoustu krásných zážitků. Mé první pokusy o recenze, byly k smíchu, vlastně šlo o jakési sepsání mého názoru na přečtenou knihu, ale postupně jsem se vypsala a dopracovala k něčemu, co alespoň vzdáleně recenzi připomíná. Nejsem odborník a nikdy nebudu, ale snaha tu je. Jak mám to všechno opustit a nechat zemřít? Bylo by to stejné, jako bych si vyrvala část duše a někde ji pohodila. Možná přeháním, ale prostě to tak cítím. Ne, já se chci pokusit tohle místo ještě zachránit. Resuscitace začíná a uvitím, zda se mi podaří vzkřísit umírajícího. No, nanejvýš vznikne nemrtvý, který začne požírat všechny návštěvníky. :-)

     Prosinec je dobrý měsíc pro nový začátek. Samozřejmě obvykle se předsevzetí dávají v lednu, ale advent s vánočním časem je ta pravá doba, kdy se mohou splnit i ta nejneuvěřitelnější přání. A tak si přeji, aby to tady znovu ožilo.
     Přání se bez přičinění nikdy nevyplní, a tak se pustím do práce. Prosinec bude nejspíš chaotický, plný změn, přestavby a rekonstrukce. Chce to řez, a tak se máte na co těšit, nebo se možná děsit. Články budou přibývat nahodile a bez řádu, ale věřte, že i to má smysl (doufám). Na konci měsíce uvidíme, co za příšeru z toho všeho vyleze.

     Od ledna by se tu měl ovšem objevit řád, kdy budou články přibývat v určený den. Samozřejmě to tu zůstane převážně knižní, ale občas se objeví pohlednice (dělám Postcrossing a miluji psaní dopisů) či recepty. Kromě recenzí tu budou i komentáře k přečteným knihám, což budou prostě v krátkosti mé názory. Možná se objeví i něco jiného, ale hlavně chci číst knihy, které chci a na které mám chuť.
     Čtu většinu žánrů, jen young adult už v poslední době téměř neotevřu, takže se tu bude objevovat směs žánrů, hlavní složkou budou historické, detektivní a společenské romány. Chtěla bych přečíst celého Pendergasta hezky od začátku, další na řadě bude Thomas Harris, Terry Pratchett, Jules Verne, Mika Waltari, Thomas Hardy, Victor Hugo, Alexandre Dumas… 

     Co přinese budoucnost? To se neodvažuji odhadovat. Necháme se překvapit. A sama sobě si budu držet palce, aby to vše dobře dopadlo.

Komentáře

  1. Myslím, že by bylo škoda, přestat s takovým hezkým blogem. Budu Ti držet palce, aby se „resuscitace“ povedla...
    Honza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za milá slova. Tedy, neřekla bych, že je můj blog hezký, ale díky. Snad se znovuoživení povede. :-)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Zatím ho nemaž, neopouštěj, třeba je to jen období. Byla by to škoda ;) Moc dobře znám ty týdny a měsíce, kdy to prostě nejde. Pak jsem ráda, že se mám kam vrátit, že mohu psát dál ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mazat ho nehodlám, ale uvažovala jsem o tom, co s ním. Nakonec jsem se rozhodla, že tu zůstanu a budu pokračovat. :-)

      Vymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.