Krevní pouta 5: Dluh krve - Tanya Huff

Pátá kniha série Krevní pouta se jmenuje Dluh krve a vydalo jí nakladatelství Brokilon v roce 2011, v originále kniha vyšla pod názvem Blood Dept v roce 1997 a napsala jí Tanya Huffová.
Celá série má tyto díly: Cena krve, Stopy krve, Linie krve, Spojení krve, Dluhy krve, Krevní banka
.
Předchozí kniha končila velmi překvapivě Vickiinou přeměnou v upíra, Henry jí naučil přežít v upířím světě a zároveň jí přenechal své lovecké území v Torontu a odjel do Vancouveru, kde bydlí společně s Tonym. Vicki se od té doby naučila využívat svou novou podstatu při řešení případů, Mike Celluci jí je při nich nápomocný a Henry si spokojeně žije ve svém bytě.
Bohužel idylka musí jednou skončit a Henry je jednou probudí při západu slunce a u nohou jeho postele stojí duch, který po něm chce, aby zjistil viníky a dohnal je ke spravedlnosti.
Henry ducha nejdříve ignoruje, ale po smrti staré sousedky se odhodlá a zavolá na pomoc Vicki, ta nasedne do auta i se svým přítelem Mikem a odjede za svým stvořitelem.
.
Tentokrát má kniha hlavně detektivní zápletku a hororové příměsi jsou zde jen na navolení atmosféry. Naši hlavní hrdinové se tentokrát nebojují s démony nebo mumií velekněze, ale musí odhalit, kdo stojí za obchodem s lidskými orgány.
.
V ději se odráží komplikované vztahy mezi Vicki a Henrym, protože se zatím nikdy nestalo, že by dva upíři spolu vydrželi v jednom lovišti, ale oni spolu musí spolupracovat kvůli případu. Komplikace však nakonec nastanou jen z počátku, když ji Henry vyprovokuje a o něco později ve městě, když je Henry postřelen a Vicki neovládne touhu po krvi. Společně zdecimují mafiány, prolijí jejich krev a pomilují se.
.
Vztahy se pomalu zakončují a zároveň ukazují jejich budoucí cestu. Kniha tak završuje zajímavou knižní sérii, která tímto končí, ještě se však můžeme těšit na sbírku několika povídek Krevní banka a od příštího roku by mělo nakladatelství Brokilon začít vydávat další autorčinu sérii Smoke Books, kde se setkáme s Tonym jako hlavním hrdinou.
 

Komentáře