Všichni mrtví - Charlaine Harris

Sedmá kniha série Pravá krev Bezpochyby mrtví u nás vydalo nakladatelství Baronet v březnu 2011. V originále má série název Southern Vampire Mysteries a její autorkou je Charlaine Harris. Sedmá kniha vyšla v originále v roce 2007 pod názvem Definitely Dead.
.
Musím říct, že tahle kniha se mi moc líbila, byla jako vždy plná černého humoru, napětí, lásky, vztahů i Sookiina daru, který potřebovala víc než kdykoliv dříve.

Čte se to naprosto samo a rozhorně nejsem zklamaná. Kniha je napsaná velmi napínavě a svižně, Sookie se jako obvykle hádá s Ericem, zároveň jí to k němu přitahuje, přesto zůstává s měňavcem Quinnem.
V této knize se dozvíme Quinnovu minulost, která není rozhodně moc příjemná, a také Pam se rozpovídá o své přeměně a o poutě, které sdílí s ericem jako svým stvořitelem.

Eric je donucen k další výměně krve se Sookie, takže jejich vzájemné pouto je už hodně silné a Sookie se v sobě už vůbec nevyzná.
.
Někoho by už ta Sookiina nerozhodnost mohla začít štvát, ale mě se to líbí. Chudák holka nemůže se rozhodnout kterého chlapa zvolit - Bill už je mimo, ale Eric a Quinn zůstává a oba má ráda. Eric jí dává touhu a vášeň, Quinn zase jistopu a lásku.
.
Sookie taky musí spojit síly s dalším telepatem Barrym, aby pomohla nejen upírům, ale na závěr i lidem, které pomocí jejich myšlenek hledají v troskách hotelu. Agenti FBI si na oba už brousí zuby, protože by se jim docela hodili a nejen pro záchranu nevinných, ale Sookie je odmítne.
.
Na konci knihy se celý upírský svět zachvěje v základech a utrpí mnohem větší ztráty než po hurikánu Katrina. I Eric s Pam přežijí jen díky Sookie, která se pro ně vrátila nehledící na to, že v hotelu jsou bomby, které mohou kdykoliv vybuchnout.
.
Takže pokud jste milovníci upírů a Sookie, tak mohu rozhodně doporučit, ale bezproblémů si ji může přečíst i nějaký nadšenec detektivních románů.

Komentáře