Arašídové sušenky
Tentokrát pro vás
mám recept na vynikající sušenky podle knihy Rendez-vous v Paříži (orig. That Part Was True),
kterou napsala Deborah McKinlay. V románu si Jack a Eva psali dopisy a
povídali si hlavně o lásce k jídlu a vaření. V textu najdete mnoho postupů,
jak si připravit výborné pochutnání. Mě nejvíc zaujaly „Aršídové sušenky
bábinky Cooperové“, které se mají podávat s mlékem. Po dočtení knihy
jsem si je podle receptu upekla a byly doslova božské.
Ingredience:
150 g másla
150 g másla
1 malý
šálek cukru krystal (já snížila množství na 100 g cukru)
1 vejce
1 velký
šálek hladké mouky (cca. 250 g mouky)
1 čajový
lžička kypřícího prášku
1
polévková lžíce kokosové moučky
1 velký
šálek najemno nasekaných arašídů
Postup:
- Můžete se držet návodu u receptu nebo to udělat jako já.
- Do mísy
dáme kousky změklého másla, nasypeme cukr, přidáme vejce, hladkou mouku,
kypřící prášek, strouhaný kokos a nasekané pražené arašídy. Všechno dobře
proděláme, až vznikne vláčné těsto.
- Hotové
těsto dáme vychladit do lednice asi na 20 minut.
- Z těsta
vytvarujeme kuličky (velikost asi jako vlašský ořech), které mírně stlačíme na
placičku. Dáváme je na plech asi 5 cm od sebe.
- Sušenky
pečeme asi 18 minut na 170´C.
Poznámky:
- Pokud jste
zvyklý hodně sladit, tak si do receptu přidejte více cukru. U nás nikdo
přeslazené věci nejí, takže prostě všude cukr ubíráme.
Sušenky a Francie....to nemůže být jiný, jak dobrý :-)
OdpovědětVymazat