Krevní pouta 1: Cena krve - Tanya Huff

První kniha série Krevní pouta se jmenuje Cena krve a vydalo jí nakladatelství Brokilon v roce 2009, v originále vyšla kniha pod názvem Blood Price v roce 1991 a napsala jí Tanya Huffová.
Celá série má tyto díly: Cena krve, Stopy krve, Linie krve, Spojení krve, Dluhy krve, Krevní banka
.
Tuto knihu jsem četla již někojikrát a rozhodně mi nikdy nezklame. Kloubí se v ní napětí, detektivní zápletky, thriller, ale i láska, sex a vtipné komentáře.
.
Hlavní postavou je soukromé očko Vicki Nelsonová, upír Henry Fitzroy a detektiv Mike Celluci, kteří tvoří takový milostný trojúhelník, oba o Vicki usilují, jenže si nikdo nepřizná, že mu na tom druhém záleží, takže jsou všechny vztahy o to komplikovanější.
Rozhodně nečekejte žádné romantické bláboly typu Stmívání, Krevní pouta jsou daleko temnější a dospělejší. Všem hrdinům už je dávno přes třicet, ale to neznamená, že nedokáží blbnout jako nějací puberťáci, hlavně když na ně přijde žárlivost, to pak ze sebe udělá vola každý.
Taky proto ji mám ráda, že je sice v příběhu láska, ale již taková dospělá, ale taky velice závabná.
V této knize se pomalu rozkoukáváme po Torrontu, kde se příběh odehrává a poznáváme jednotlivé postavy, přesto děj plyne svižně a napínavě. Asi je to tím, že na první mrtvolu nemusíme dlouho čekat, objeví se hned v první kapitole.
.
Hlavními postavami série jsou Vicki Nelsonová, Henry Fitzroy a Michael Celluci:
Vicki Nelsonová bývala policistkou na oddělení vražd v Torrontu, ale ze zdravotních důvodů musela sbor opustit. Nyní pracuje jako soukromá vyšetřovatelka a při jednom případu se setkala s Henrym.
Henry Fitzroy je upír a je mu přes čtyři sta let. Za lidského života býval vévodou z Richmondu a nemanželský syn anglického krále Jindřicha VIII. Upírka Christina ho přeměnila v upíra. Milovali se, ale dva upíři nesmí být spolu, souvisí to s teritoriem a lovištěm, a tak ho Christina brzy po proměně opustila. Nyní žije v Torontu a živí se jako spisovatel románů z červené knihovny.
Michael Celluci je detektiv-seržant na oddělení vražd v Torrontu. Odtud se také zná s Vicky. Jsou přátelé, ale jiskří to mezi nimi. On se jí pořád snaží sbalit a soupeří o ní s Henrym.
.
Mohu doporučit nejen milovníkům upírů.

Komentáře