V kině na pohádku Kráska a zvíře

Na novou verzi pohádky Kráska a zvíře jsem se těšila od okamžiku, když jsem viděla první trailer a prostě se zamilovala. Nebo se ve mně probudila láska s dřívějších dob, kdy jsem v dětství milovala animovanou verzi z roku 1991. Tato nová verze od Disney je hodně inspirovaná tou animovanou, je tam sice několik rozdílů, ale to podstatné zůstalo.
     Do kina moc nechodím, naposledy jsem byla na třetím díle Pirátů z Karibiku, takže když mi Narciska básnila o tom, jak je Kráska a zvíře úžasný film, věděla jsem, že nevydržím, až bude na DVD a musím tuto pohádku vidět hned. Z okolí jsem nesehnala nikoho, kdo by se mnou chtěl jít do kina na pohádku. Ať jsem se ptala kohokoliv, tak na mě zíral jako na magora, prý „vždyť je to pohádka, na to půjdou samé děti“. Ale mě to neodradilo, potřebovala jsem Bellu a Zvíře vidět, a tak jsem si v neděli 26. března koupila lístek a vyrazila na 17h do kina...


     Jistěže bylo v kině hodně dětí, ale nebyly tu sami. Až s podivem tu byly snad všechny věkové kategorie od mrňat do důchodového věku. Někdy se na film vydal zamilovaný pár, rodiče s dětmi či prarodiče s vnuky. Ale u některých dětí (hlavně kluků) bylo vidět, že je ten film moc nezajímá. Tak by mě zajímalo, zda náhodou nevytáhli rodiče své děti do kina, protože chtěli vidět Krásku a zvíře oni sami, ale bez dětí si to netroufli. :-)

     Tohle nebude recenze na film, ale spíš můj zážitek z kina a z filmu, tak promiňte, pokud budu psát o nějakých blbostech.
     Kino bylo téměř obsazené a já si užívala atmosféru. I když mě hrozně štvali ti šustící a srkající lidi. Chápu, že do kina popcorn patří, ale nemůžou jíst potichu?! Kdo to má poslouchat? Já byla na dabované verzi a ty lidi musí chroustat jako myši.
     A taky bych po začátku filmu už nikoho nepouštěla dovnitř ani ven. Bylo pár pozdních příchodů a kvůli nim se musela zvedat celá řada, čímž rušili počátek filmu. Zrovna když princ vyhazoval stařenu, tak jsem musela vstávat, abych pustila sednout nějaké dvě holky. Prostě začal film, máte smůlu. Proč nemohou lidi chodit včas? A pak ještě počůránci by si měli kupovat lístky na okraj řady. Kdyby to byly alespoň děti, tak se dá pochopit, že to nevydrží až do konce filmu, ale většinou to byly dospělí.

     Užila jsem si Krásku a zvíře? Ano a moc. Až tak moc, že se 16. dubna chystám vydat do kina znovu, protože jedno zhlédnutí mi nestačí. :-) Ve filmu je plno vtipných scén, krásných písní a melodií, kostýmy jsou taktéž nádherné (i když žluté šaty, co má Belle, se mi moc nelíbí) a celkově se všechno vydařilo perfektně.
     Ano, je to pohádka a oddychovka, ale nádherná a vymazlená. Duo Bella vs. Zvíře je zpočátku zajímavé sledovat, jak se Zvíře přestává ovládat pokaždé, když mu Belle řekne NE. Chlapec není zvyklý, aby mu někdo odmlouvat, a tak incidenty jsou na místě. Po útoku vlků se začnou sbližovat a nakonec najdou cestu do srdce toho druhého.

     Že Bellu hrála Hermiona (Emma Watson) mi bylo tak nějak jedno, i když musím přiznat, že jí ta role sedla. Předtím jsem si jí neuměla představit, ale během filmu jsem si ji jako Belle zamilovala. Svou sečtělostí a zasněním nedokázala zapadnout do městečka, přitom hledala jen někoho, kdo ji pochopí.

     Zvíře je prostě zvíře a je nádherné. No, princ byl na začátku tak zmalovaný, že nebyl vidět jeho obličej, což na konci už ho vidíme. Bohužel. Nevím, asi jsem divná, ale zvíře se mi líbí mnohem víc než ten herec.

Převzato z vod Pinterstu
     Luke Evans jako zákeřný Gaston byl naprosto famózní. Když jsem ho v traileru viděla poprvé, tak jsem ho nedokázala představit jako samolibého namyšleného floutka, ale on dovedl svou zahleděnost sám do sebe k dokonalosti. Na jednu stranu víte, jaký je a chtěli byste jej nesnášet, ale na druhou stranu je naprosto boží.

     Jen by mě zajímalo, podle čeho ta stařena-čarodějka rozhoduje, kdo potřebuje lekci, aby se napravil. Gaston mi přijde povahově mnohem horší než rozmazlené princátko, které si prostě jen myslelo, že mu patří celý svět a krása musí mít kolem sebe jen krásu. Gaston je sice také namyšlený a zahleděný sám do sebe, navíc se považuje za nej... chlapa, ale taky je schopný čehokoliv, jen aby dosáhl svého. Tak proč ho taky nezaklela? Nebo on si nezasloužil naději na nápravu?

     Ale víte, co Belle závidím? Tu obří knihovnu co jí dal zakletý princ. Z animované verze jsem ji znala, ale když jsem ji spatřila na plátně, tak jsem se málem počůrala radostí. Ta místnost je úžasná a já ji chci! ;-)

     Nakonec se mi podařilo nebrečet, i když v tom bytě v Paříži a na konci jsem měla už na krajíčku, ale ovládla jsem se. Bylo mi trapné brečet v kině.
     Film jsem si užila na výbornou a už se těším, až se vydám na Krásku a zvíře podruhé. :-)

Komentáře

  1. Zdeni, super článek a jsem právě ráda, že to není úplně klasická filmová recenze. Tenhle film šel dlouho zcela mimo mě, ale slyším tolik pochval a hezkých slov, že se na to snad budu muset také vypravit. Potáhnu nejspíš manžela, tak jsem zvědavá, jak se na to bude tvářit :D Měj se krásně a díky za další skvělý článek. Moc ráda Tvůj blog čtu, píšeš hrozně hezky a já tu vždy načerpám spoustu pozitivní energie a takového příjemného klidu. Takže moc děkuji! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá Kristýno, moc děkuji za milý komentář, který mi zlepšil den. Taková slova člověka hned nakopne, aby byl na blogu trochu víc aktivnější.
      A na film klidně vyraž, pokud máš ráda pohádky, tak by se ti to mohlo líbit. I když je to o lásce, tak jsou tam i vtipné scény, kdy vyprsklo smíchy celé kino. :-D

      Vymazat
  2. https://literarnikoutek.blogspot.com/2017/04/v-kine-na-pohadku-kraska-zvire.html?showComment=1535424648893#c2951179634720599724

    OdpovědětVymazat
  3. Wonderful blog! Have you any useful suggestions for aspiring writers?
    I intend to establish my own site soon, however,
    I'm a bit puzzled about it
    Would you advise a free platform like WordPress or a paid option?
    There are so many alternatives that I am completely puzzled.
    Thank you!
    Whoa!
    mcafee endpoint security crack
    tenorshare ultdata ios crack
    snagit crack serial key
    adobe acrobat pro dc crack

    OdpovědětVymazat
  4. Hello there, I just discovered your blog on Google, and I like it.
    is quite useful. I'll keep an eye out for brussels sprouts.
    If you keep doing this in the future, I will be grateful. A large number of people will profit.
    based on your writing Cheers!
    nitro pro crack
    altercam crack
    idm ultraedit crack
    home designer pro crack

    OdpovědětVymazat
  5. Create message. Keep posting this kind of information on your blog.
    I am very impressed with your site.
    Hi, you've done a great job. I will definitely dig in and personally recommend it to my friends.
    I am sure they will find this site useful.
    anytrans crack
    itools crack
    duplicate cleaner pro key crack
    wondershare uniconverter crack

    OdpovědětVymazat
  6. Thank you for providing so much useful information. I eagerly await your next post. You can free download it. https://freesoftwareapps.com/truecaller-premium-serial-key/

    OdpovědětVymazat
  7. I appreciate you taking the time to write this; it was quite helpful to me.
    https://crackspick.com/stellar-repair-for-photo-crack/

    OdpovědětVymazat
  8. I am very impressed with your post because this post is very beneficial for me and provides new knowledge to me.
    SILKYPIX Developer Studio
    IObit Driver Booster
    Internxt Drive

    OdpovědětVymazat
  9. I am very impressed with your post because this post is very beneficial for me and provides new knowledge to me.
    Adobe Audition
    MacPilot
    Google Duo

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.