Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z červen, 2016

Smrt pana fotografa - Dana Kovaľová

Obrázek
Kniha mi už nějaký čas ležela na polici, tak jsem si jí vzala sebou na cestu vlakem do Prahy na Knihex. Je to maličké brožované vydání, což už vyplývá z názvu edice Do kabelky, protože se vážně vejde bez problémů do tašky a nezabírá místo. :-) Neměla jsem od ní žádná velká očekávání, prostě jen detektivka na cestu vlakem, ale dočkala jsem se milého překvapení. „Zatím mi přibývají jenom mrtvoly, ale výsledky žádné,“ dodal pochmurně. (str. 225)

Knihex, aneb knihy u Vltavy

Obrázek
V neděli 19. června jsem vyrazila vlakem do Prahy, abych si s  Narciskou užila náš další „knižní výlet“, protože jsme plánovaly navštívit Knihex a zažít příjemný den s knihami u Vltavy. Bohužel všechno bylo trochu jinak, Narciska na tom nebyla zdravotně nejlépe, a tak do Prahy nepřijela. Nyní bych vám mohla povyprávět pohádku o tom, jak jsem sama samotinká bloudila ulicemi velkoměsta a čekala, až mě zachrání princ. :-) Pardón, to byl vtip. Já žádného prince nepotřebuji, protože se moc ráda procházím sama a vlastně mi všichni ti turisté kolem dosti lezli na nervy.

Šťastní lidé čtou a pijou kávu - Agnes Martin-Lugand

Obrázek
Lehké počtení, od kterého jsem čekala víc, ale zase se kniha čte velmi dobře. Oddychovka, která osloví hlavně ženy.      Diane žila šťastný život v Paříži, měla milovaného manžela, dceru a kavárnu Šťastní lidé čtou a pijou kávu, jenže všechno se pro ni změnilo v okamžiku, kdy její manžel i dcera zemřeli při autonehodě. Ztratila všechno, proč žila a nyní nedokáže jít dál. Uzavřela se do svého bytu a odmítá cokoliv dělat. Naštěstí má kamaráda Felixe, který o ni pečuje a snaží se Diane postavit na nohy, bohužel bez větších úspěchů. Všichni jsou bezradní, protože už nevědí, jak téhle zoufalé ženě pomoci, aby začala znovu žít. Nakonec se stane něco nečekaného, Diane se natruc vydá sama do Irska, země, kam se chtěl podívat její manžel. Sice tvrdí, že chce začít znovu, ale pravdou je, že se chce ukrýt přede všemi. Ovšem nepočítá s tím, že její sousedé budou až nadmíru přátelští a nedají jí pokoj, dokud se s nimi trochu nesdruží. Navíc vedle v domě žije věčně nevrlý fotograf Edward, co

Soví příběh – Kamila Ulčová

Obrázek
Dobrodružný příběh pro děti, kde se zákeřní Šedáci rozhodli zničit dobro. Jen odvážné dětské srdce, které neztratilo víru v kouzelný svět, může svět zachránit tím, že se vydá na nebezpečnou cestu a musí být ochotné se pro dobro ve světě i obětovat. Může se Jája postavit zlu? Naštěstí není sama, na noční obloze přilétají Soví strážci… Co očím navždy skryté zůstane, to dětské srdce nikdy nezmýlí. Do staré Prahy vítr přivane vánoční kouzlo jenom na chvíli. Ta vůně zimy, perníku a kávy, pohádku tichou večer vypráví, naplní dobrým lidem hlavy. A svatou nocí zazní houkání… (str. 5)