Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z květen, 2016

Predátor: Betonová džungle - Nathan Archer

Obrázek
S horkem začíná lovecká sezóna a lovnou zvěří tentokrát budou lidi. Predátoři se opět přiletěli trochu pobavit a nasbírat pár loveckých trofejí. New York se má na co těšit...      New York má velké problémy s extrémním horkem, které způsobuje lidské šílenství, takže policie musí neustále řešit nějaké spory i vraždy, protože lidem došla trpělivost. Třeba jeden manžel zastřelil brokovnicí manželku jen proto, že mu sebrala poslední chlazené pivo a nechala ho zteplat, ale hlavně se dívala na Tak jde čas. Není divu, že detektivy Rashe a Schaefera nepotěší případ brutálních vražd na členech dvou drogových gangů. Nadřízení sice tvrdí něco o válce gangů, ale tady jde o něco jiného, protože bestialita vražd byla doslova nelidská – těla stažená z kůže nebo utržené hlavy, které se nenašly. Navíc se do toho plete armáda , která se snaží vše ututlat.      Po té, co se Schaefer utká s jedním z vrahů a ten jej označí neznámým zařízením, je jasné, že jde o mimozemskou zábavu, která se pro

Z poštovní schránky (duben)

Obrázek
V dubnu mi přišlo 14 pohlednic a dopisů, z čehož postcrossigových pohledů se moc neurodilo. Snad se to další měsíc napsaví. Tak se raději půjdeme podívat na mé poklady. :-) Rusko cestovalo 1 777 km za 18 dní. Julia zdraví z Moskvy, má ráda Harryho Pottera a Pána prstenu. Má dvě kočky a ráda chodí s přáteli na párty. Kanada urazila 7 504 km za 20 dní. Celina pozdravuje z Kanady. Posílá její oblíbený pohled na hory. Ráda chodí do přírody.

Svět knihy 2016

Obrázek
Minulý rok jsem byla na knižním veletrhu Svět knihy poprvé a letos jsem jela znovu. Opět to byl vyčerpávají, ale krásný výlet za knihami, nejspíš i proto, že mi dělala společnost Narciska . Rozhodla jsem se, že si nebudu kupovat příliš knih, přece jen kdo se s nimi má tahat. :-) A tak jsem si koupila nějaké pohlednice a deset knih. Na cestu jsem si vzala knihu Branou snů od Terezy Matouškové, která měla na veletrhu autogramiádu své nejnovější knihy Děti vánice. Tu mám již doma, protože mi jí Temnářka poslala i s věnováním. Takže jsem neváhala a nechala si od ní podepsat i její prvotinu (tedy alespoň se domnívám, že by to měla být její první kniha).

Knižní momentky

Obrázek
Všichni o mě ví, že mám moc ráda knihy, ty mě doprovázejí všude kolem a já jsem za to velmi ráda. Co by byl život bez knih? To by prostě nešlo. Tak se mrkněte na mé knižní momentky a možná na některé z knih napíšu také recenzi. Můj kocour Whitee má jistě dobrodružné sny, obzvlášť vedle Patnáctiletého kapitána (Jules Verne).  Verneovky má rád prostě každý. :-)

Přípravy na Svět knihy 2016

Obrázek
Na loňském knižním veletrhu Svět knihy jsem byla poprvé a byl to rozhodně nezapomenutelný zážitek. Lidí všude plno, vedro k zalknutí a vzduchu se nedostávalo. Ale užila jsem si knižní atmosféru. :-) Pár knižních blogerů jsem viděla, většinou chodí po skupinkách, nebo alespoň po dvojicích, takže se dají v davu rozeznat. :-) Nikoho jsem se však neodhodlala oslovit, já vlk samotář se bojím cizích lidí, takže jsem se snažila držet, co nejvíc neviditelná.      Byla jsem tam sama v sobotu a snažila se procházet stánky a vystavované knihy, ale na můj vkus je to prostě příliš monstrózní akce. To víte, jsem milovník maličkých knihkupectví a antikvariátů, takže tohle na mě bylo moc velkolepé.      Letos jsme se s  Narciskou dohodly, že pojedeme spolu. Původně jsme přemýšlely, že bychom vyrazily až v neděli, to by na veletrhu nemuselo být už tolik lidí, ale nakonec se pojede v sobotu, takže se už těším na ty davy lidí. :-) Program jsem si prošla, sice mě tam pár akcí dost zaujalo, ale na

Vánoční balíček od velikonočního zajíce

Obrázek
Maglaiz si na mě uchystala dubnové překvapení v podání balíčku s vánočními dárky. No, někdo prostě nemá okolo Vánoc čas, tak proč nebýt originální a nenechat nadělit dárky až velikonočního zajíce? To se přece tak často nestává. :-) Ta holka moc dobře ví, co mi nadělit, abych skákala radostí a juchala nad každým rozbaleným dárečkem. :-) Všechno bylo zabalené do krepového papíru doplněného o washi pásky a drobné hvězdičky. Bohužel jsem to jaksi zapomněla zvěčnit, tak se raději pustíme do nadělených dárků. :-)

Z poštovní schránky (březen)

Obrázek
Co mi během března přistálo ve schránce? Jaké pohlednicové poklady jsem dostala? Postcrossing je vážně skvělá věc. Navíc byly Velikonoce, takže jsem dostala celkově 22 pohlednic a 3 dopisy.

Zápisníkové útržky z dubna

Obrázek
Duben je fuč, tak je čas si maličko shrnout, co se v něm odehrálo, jaké knihy jsem si koupila a co všechno jsem přečetla. Nevím sice, zda podobný článek někoho zajímá, ale já si ráda všechno připomenu znovu, tak jen doufám, že nikoho neunudím k smrti. :-) Mám chybějící díl Pendergasta!