Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z říjen, 2015

Halloweenský knižní hop

Obrázek
Nadešel 31. října a dnes je Halloween, tak proč v tento strašidelný den nevyhlásit malou soutěž o knihy a nějaké záložky, což asi všem knihomolům udělá radost. Zapojila jsem se do Halloweenského knižního hopu , který pořádá Vendea . Co je knižní hop? Jde o propojení několika knižních blogů, které ve stejnou dobu připraví samostatné soutěže. A vy se můžete zúčastnit soutěží kolika chcete. Dole je seznam a po něm může „přehopkávat“ k dalším soutěžím. Záleží jen na vás, do čeho se pustíte.

Selekce - Kiera Cass

Obrázek
Jeden princ, který téměř nikdy se nebavil s holkou, si má vybrat nevěstu z 35 dívek, přičemž jedna z nich ho nesnáší... Tak tohle budou pořádně vtipné námluvy! Z milionů dívek se vybere třicet pět, které vstoupí do královského paláce, aby si z nich princ Maxon vybral svou budoucí ženu. To je sen každé dívky, stát se princeznou, obklopit se přepychem a žít si jako v pohádce...

Halloweenský knižní maraton: První dva dny za mnou!

Obrázek
Je úterý, a tak přišel čas na shrnutí dvou prvních dnů čtecího maratonu. V neděli se mi dařilo dobře, ale v pondělí jsem to už trochu lajdala. Zkusila jsem to sepsat v časových bodech, ale jsou mezi tím prázdná místa, kde jsem dělala běžné věci. Omluvte mě, ale já na deník moc nejsem. Tak snad to někoho zaujme. :-) Maraton pořádá Knižní útočiště .

Pád noci – Alexander Stainforth

Obrázek
Zajímavá paranormální romance, která se zpočátku tváří jako každá jiná, ale postupně překvapuje originálním dějem, aby dokázala, že detektivní zápletka může být stejně důležitá jako láska. Konečně autor, který se k tomuto žánru postavil originálním způsobem, a tak vzniklo oddychové počtení plné záhad a tajemna… Rachel jako patnáctiletá přežila únos sériovým vrahem Masonem Davisem jen díky tajemnému zachránci, který ho zabil a zmizel. Nyní po třinácti letech Rachel pracuje jako novinářka v bezvýznamném plátku v kulturní rubrice a ze své minulosti se nikdy úplně nevzpamatovala. Stále mívá noční můry a nikdy nedokázala mít s mužem trvalý vztah, co kdyby se z něho vyklubal vrah. Naštěstí je tu pro Rachel její kamarád Charlie Parker, který se jí snaží pomoct. Rachel napadlo, že by se mu mohla konečně otevřít. Vše se ovšem změní v okamžiku, kdy najde před dveřmi dárek – krabici s dívčí hlavou…

Upíři na staré Rusi – Alexej Konstantinovič Tolstoj

Obrázek
Hororové povídky, které svou temnou atmosférou realismu děsí více než nějaký krvák. Co když je to všechno pravda? Ta nejistota je děsivá! povídka Upír Runěvskij vyslechne na plese povídačku o tom, že jsou tam upíři. Nevěří tomu, navíc se o mladíkovi, co to tvrdil, říká, že to nemá v hlavě v pořádku. Runěvskij se zamiluje do krásné Dáši a přijede za ní do sídla její tety, ale po nocích ho pronásledují přízraky… Je Dášin život v ohrožení? Jaké děsivé tajemství se skrývá ve zdech sídla? Může být minulost nebezpečná? A nejde pouze o noční můry a výplody mysli?

Halloweenský maraton čtení

Obrázek
Když jsem včera objevila na blogu Knižní útočiště výzvu, že pořádá Halloweenský knižní maraton , tak jsem vykřikla radostí a hned věděla, že do toho půjdu. I když si to udělám podle svého a všech úkolů se nezúčastním.;-)  Sice obvykle jdou tyto čtecí maratony úplně mimo mě, jelikož dost často jsou pouze jednodenní a já si prostě nemůžu dovolit číst celý den, dokonce ani o víkendu, protože někdo musí vyprat, povésit prádlo, uklidit, uvařit… vím, že jsou to nudné činnosti, ale bohužel žádného domácího skřítka nemám, a tak to někdo udělat musí. Tady je ovšem čas celý týden (25. - 31.10.), navíc mám v neděli 25. října narozeniny, a tak legrace musí být. Sice jsem zvědavá, kolik toho nakonec přečtu, protože v týdnu budu číst nejspíš jen po večerech, ale jako výzva je to skvělé. :-)

Bellman & Black – Diane Setterfield

Obrázek
Co uděláte, pokud potkáte tajemného cizince z rovna okamžiku, když jste na dně? Uteče, nebo si vyslechnete jeho návrh? A kdo je záhadný pan Black? William Bellman byl vždy dobrý na počty, účetnictví, plánování a získávání nových zákazníků. Byl také pilný a nevzdával se, takže není divu, že se z pomocníka v přádelně postupně vypracoval až na zástupce majitele. Chytrý přístup i cit pro správné chvíle mu pomohli se dostat nahoru. Jak už to ovšem bývá, nic netrvá věčně, ani štěstí. Nemoc Bellmanovi vzala ženu i děti, zůstala jen malá Dora a ta je též jednou nohou v hrobě. William už nemá nic, a tak jde za měsíčního svitu na hřbitov, kde hledá konec všeho… Jenže mezi hroby potká záhadného muže v černém, který se mu představí jako pan Black. Will je na pokraji sil, uzavře s cizincem obchod…

Dovolenkáři - Emma Straub

Obrázek
Jet na dovolenou s rodinou a přáteli může být pořádně nebezpečné, hlavně pokud mezi sebou máte nějaké nevyřešené záležitosti a tajemství.... Manželé Franny a Jim Postsovi jedou na Mallorce, berou sebou dceru Sylvii a syna Bobbyho s přítelkyní Carmen, k tomu se k nim ještě přidají přátelé Charles a Lawrence. Všichni doufají, že si ty dva týdny dovolené užijí a odpočinou si. Jenže všichni celý rok žijí ve stereotypním sevření, takže spolu vůbec nejsou a najednou mají až příliš volného času. Navíc si každý s   sebou přivezl své vlastní problémy, i když doufali, že zůstanou doma. Jak taková dovolená může dopadnout? Cizí rodiny byly tajemné jako mimozemšťanské rasy, plné tajemných šifer a tradovaných příběhů. (str. 60)

Samota – Natalio Grueso

Obrázek
Krásná kniha o samotě lidstva, která se skládá z několika osudů postav, jenž vypráví své životní příběhy. Zdánlivě spolu nesouvisí, ale vnímavý čtenář najde společnou nit. Nikdo neví o samotě tolik jako já. Nikdo. Ani ten, kdo nikdy nepoznal, jaké je mít vedle sebe za dlouhých zimních nocí v posteli studené nohy, ani ten, kdo nikdy nezakusil, jak mu něčí prsty láskyplně myjí vlasy. Ani obézní chlapec, se kterým si na dvorku nikdo nechce hrát, ani obrýlená dospívající dívka s vyrážkou na tváři, která nemá žádné kamarádky, a proto už přečetla všechny knihy z obecní knihovny ve vesnici, kde tráví léto. Nikdo... ... Přijde okamžik, kdy je samota tak hluboká, až se vám zarývá do mozku kostí, stejně jako vlhkost uliček Serenísimy v lednové ranní rose. Jako nesnesitelná zima, která vám sžírá vnitřnosti, paralyzuje ústa a znehybní prsty. Ta krutá zima vám nedovoluje ani dýchat a z vaší tváře dělá obličej trapného šaška, který jen neustále roní slzy, z nichž se okamžitě stává led

Dodíkovy pohádky z Lesního království – Michaela Dodo Dostálová

Obrázek
Veršovaná pohádka o chlapci jménem Dodík, který se dostal do Lesního království, kde vládne Tomášek VIII. a žijí zde skřítci, víly a jiná stvoření. Dodík během slavnosti poslouchá jejich příběhy... Nejistě činím kupředu první krok, mé přání bylo vyslyšeno až tento rok. Nohy se mi napětím chvějí, zda dokáži vylézt z hustého chvojí? Ano, ano, dokáži to, s úsměvem vycházím zpoza keře dále, mezi sebe vítají mě, skřítkové, víly a náručí královny a krále. (str. 7)