Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z srpen, 2015

Na slovíčko s blogerem - Knihomilka

Obrázek
Po větší pauze tu máme další Na slovíčko s blogerem , tentokrát s milou blogerkou známou jako Knihomilka z blogu Zápisky jedné knihovnice . Moc jí děkuji, že si udělala čas a zodpověděla mé všetečné otázky. Ještě než začneme, tak jen pár slov o Na slovíčko s blogerem . Rozhodla jsem se vám mírně přiblížit zajímavé blogery, které mají různorodé zájmy a jejich blogy jistě stojí za přečtení. Vždy jim položím několik otázek, nejen ohledně jejich blogu a trochu si popovídáme...

Ema a kouzelná kniha – Petra Braunová

Obrázek
Pohádkový příběh o tom, že se všechna přání mohou nakonec splnit, stačí jen věřit v lepší budoucnost a mít dobré srdce... Ema vyrůstá s dalšími dívkami v sirotčinci, který pevnou rukou vede Slečna. Všechny dívky chodí ve stejných hnědých šatech, aby žádná nevyčnívala z davu a byly si rovné a věděly, že neznamenají nic. V den svých desátých narozenin mohou vyjít z oploceného pozemku sirotčince a jít samy do Města, kde si mohou něco koupit. Není divu, že se všechny dívky na tento velký den velmi těší.

Knižní výlet za Narciskou do Plzně

Obrázek
Narciska je skvělá osůbka, s kterou se výborně povídá o všem možném, ale hlavně o knihách a věcech kolem nich. Zase si na mě udělala čas a ve středu 12. srpna jsme spolu strávily několik hodin po knihkupectvích, nakoukly do knihovny a zašly na něco dobrého. Tyto naše společné chvíle mám hrozně ráda a vždy se na ně moc těším, jen je škoda, že čas tak letí, takže jsme se také musely rozloučit. Moc jí děkuji za tak úžasně strávený čas a těším se na naše další setkání. Zatím jsem do Plzně vždy cestovala vlakem, ale minule mě České dráhy dost nakrkly, takže jsem uvažovala, že bych tentokrát zkusila jet autobusem. Trochu jsem váhala, protože na delší trasu jsem busem ještě sama nejela, ale nakonec jsem zvolila tento způsob dopravy. Proč? Protože vážně nechápu, proč mám platit za vlak, když stejně polovinu cesty pojedu busem (náhradní doprava) a ještě budeme mít nejspíš zpoždění. Když si České dráhy chtějí otravovat, tak se na ně můžu zvysoka vys… (pardon za tento výraz). :-)

Melounové osvěžení

Obrázek
Dneska tu pro vás mám dva taky velice jednoduchých postupů, jak se osvěžit. Je logické, že v těchto horkých dnes se nikomu nechce dělat nic složitého, proto v jednoduchosti je krása. :-) Melounový "koktejl" Tento nápoj se u nás doma nedělá zase tak dlouho, jen asi čtyři roky. Poprvé jsem ho vytvořila pro mámu, a od té doby se u nás dělá každé léto. Je osvěžující a chutným.

Letní osvěžení - koktejl a ledová káva

Obrázek
Ty vysoké teploty mě vážně jednou zabijí. Nemám ráda vedra, takže se zdržuji ve stínu, tedy pokud to jde. A snažím se ochladit, jak jen to jde. A proto tu pro vás mám dva recepty na letní osvěžené - ovocný "koktejl" a ledová káva. Jsou jednoduché na přípravu a můžete si tam dám cokoliv máte rádi. :-) Ovocný "koktejl" Tenhle "koktejl" se u nás dělá od mého dětství a vždy se těším na léto, až ho budeme tvořit. :-) V poslední době se rozšířil pod názvem "Smoothie", ale pro mě je to stále "koktejl".  Je vynikající a záleží jen na vás, jako ovoce dam dáte. Tenhle je jahodový, ale výborný je banánový, nebo malinový. Fantazii se meze nekladou.

Na slovíčko s blogerem - Daffodila z blogu Hnízdo zvrhlé Narcisky

Obrázek
Dnes se "na slovíčko" zastavila úžasná Daffodila z Hnízda zvrhlé Narcisky , za což jí velice děkuji a hlavně za to, že si udělala trochu času a odpověděla na mé otázky. Bylo jen otázkou času, než se tu objeví, protože její blog (a samozřejmě i jí samotnou) mám hodně ráda. Naše setkání jsou vždy úžasná a hrozně dobře se s Narciskou povídá o všem možném. Daffodila vede své Hnízdo zvrhlé Narcisky už od června 2013 a do budoucna jí přeji pevné zdraví, dobré nervy, spoustu skvělých knížek a také chuti do blogování. Zůstaň svá a hlavně se neměň, protože jsi úžasná osůbka hodná obdivu a lásky všech. :-)