Hotel v Paříži: Pokoj č.1 – Emma Mars

První díl francouzské erotické romance.

Annabelle (říká si Elle) dělá společnici pro bohaté klienty, což znamená, že jim dělá doprovod na různé společenské akce a záleží pouze na ní, zda po „práci“ půjde s klientem do Hotelu des Charmes…
Na jednom společenském plese potká Davida, bohatého podnikatele a zamilují se do sebe. Svatba má být brzy a Elle jde za posledním klientem, jelikož se rozhodla s prací společnice skončit. Jenže onen poslední zákazník je Louis, Davidův bratr a tím se všechno komplikuje. Oba bratři mezi sebou soupeří již od dětství a nyní si Elle musí zvolit mezi Davidem a Louisem…
Jaká tajemství musí odhalit? A kdo ji doopravdy miluje?
………………..

Zadní strana přebalu hlásá, že je to „francouzská odpověď na Padesát odstínů šedi“, s čím nemohu souhlasit. Padesát odstínů šedi má totiž oproti této knize logický děj, který je alespoň vtipný, takže se žena u čtení alespoň pobaví. Jenže Pokoj č. 1 postrádá erotické napětí i humor, takže mě osobně vůbec nebavil. Chtěla jsem to dočíst pouze proto, abych se dozvěděla, kterého z těch dvou magorů si Elle vybere, i když na jejím místě bych od obou utíkala, co by mi nohy stačily, peníze ne peníze.

Knihu mohou totiž ocenit psychiatři, protože se v ní pomalu vykresluje příběh dvou bratrů – Davida a Louise, kteří musí díky otci už od dětství bojovat o dědictví a vliv, a to je vážně poznamenalo. Nyní se domnívají, že jim patří svět a všechno v něm. A chudák žena, kterou si jeden z nich vyhlídne, protože se na ni určitě zaměří i ten druhý. Sledování, posílání tajemných vzkazů a kupování příšerně drahých dárků, to je jejich způsob projevu přízně, i když jde polemizovat, zda jsou vůbec schopni cítit lásku nejen k sobě samým, ale také k někomu jinému.

Elle je zmatená, protože neví, co si má myslet. Snoubenec David je slušný muž a Louis oproti tomu v ní probouzí skryté vášně a touhy. Který z nich je upřímný a který lže jen proto, aby získat „trofej“?
Elle je sice inteligentní žena, ale na druhou stranu je úplně blbá. Někdo jí posílá tajné erotické vzkazy a je jasné, že jí také pronásleduje. No, a co tahle slečna udělá? Zakládá si vzkazy do desek, aby je měla hezky pohromadě a mohla se jimi kochat. Oznámí snad to, že jí někdo sleduje? Ne, ještě vzkazy obdivuje, jak jsou krásné a už se připravuje na schůzku se záhadným obdivovatelem.
„… Je to magor! Pod záminkou historické přednášky se mnou celý den nemluvil o ničem jiném než o sexu.“
(str. 221)
Pokoj č. 1 si hraje na velkolepé erotické dobrodružství, je to první díl trilogie a každý díl má okolo šesti set stran, což je až neúnosné. Ten největší problém spočívá v tom, že děj bere vážně. Kdyby autorka vzala příběh s humorem a nadhledem, tak by se to možná dalo číst a bylo trochu zábavné, ale takhle se pokouší skoro až o drama, a na to kniha prostě nemá. Vždyť příběh po většinu knihy postrádá hlavu i patu! Kdyby byla kniha tak poloviční, tak by to možná šlo, ale takhle jsem často valila oči nad zápletkou a doufala, že už bude konec.
Oba bratři by potřebovali lékařský dohled na psychiatrii a Elle by někdo měl vysvětlit, co je pud sebezáchovy, aby pochopila, že chování Davida ani Louise není normální!

Jen jeden detail je na knize zajímavý, a to Hotel des Charmes, kde je každý pokoj zasvěcený nějaké historicky známé kurtizáně či prostitutce, a podle toho jsou pokoje zařízené. Nábytek, dekorace, prostě všechno je v pokoji uděláno tak, jako by patřil dané ženě, která se proslavila jako společnice. Je to skvělý nápad a klidně bych si ty pokoje prošla, samozřejmě jen abych se pokochala interiéry.

Hotel v Paříži – Pokoj č. 1 je erotická romance, která postrádá humor i duchaplnou zápletku. Tohle už není lehké počtení, nad kterým nemusíte myslet a odpočinout se. Někomu se kniha sice může líbit, ale podle mě se to nedá číst. A na další díly už prostě nemám odvahu.

Hodnocení: 20%

Název: Hotel v Paříži: Pokoj č. 1 (orig. Hotelles: Chambre un, 2014)
Autor: Emma Mars
Překlad: Jiří Žák
Vazba: Vázaná s přebalem
Počet stran: 624
Vydal: XYZ, 2014 (1. vydání)

Komentáře