Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z prosinec, 2014

Co takhle klidný Silvestr?!

Obrázek
Mám na mysli lidi, kteří se rozhodli slavit Silvestra a příchod nového roku všemožnými rachejtlemi a hlavně kraválem. Kdo to vlastně vymyslel? Odkud se vzal tento zvyk? Přiznávám, že oficiální ohňostroje jsou nádherné, doslova pastva pro oči. Ale proč musí u každého baráku pouštět svoje petardy? Ani se nedivím, že jim to pak urve prsty či celou ruku. (A mé škodolibé JÁ jim to přeje!) Domnívám se, že lidem ani nejde o pestrobarevný ohňostroj, to je jen takový vedlejší efekt, všichni chtějí dělat co největší kravál. Nebo proč tedy odpalují bouchací kuličky těsně u oken? Jen ať si milí sousedé také užijí, že? Proč musí rámusit již od odpoledních hodin? Kolikrát už ve tři se ozývají první rány. Hrůza a děs! Jen by mě zajímalo, kdy mám jako naše hafany pouštět ven na zahradu!

Nepečené cukroví na poslední chvíli

Obrázek
Ještě nemáte upečené cukroví? Žádný problém, klidně můžete udělat několik druhů nepečeného a máte klid. Dnes tu pro vás mám v nabídce „ Banánové koule “, „ Rafaelo “, „ Kokosové hříbky “ a „ Datlové chuťovky “. Nebojte, postupy jsou jednoduché, takže všechno uděláme hezky pohromadě.

Naše Vánoce

Obrázek
Vánoce jsou za dveřmi, ještě zítra a ve středu si je již Štědrý den. Narciska mi se svým „ Vánočním vzpomínáním “ připomněla dětská léta, kdy Vánoce byly bílé (někdy až moc, ale ty haldy sněhu mi vážně chybí) a hlavně pořádně mrzlo. Táta nám kolikrát udělal malé kluziště na zahradě, kdy tam několik dní vyléval vodu a tvořil led, abychom se já, sestra a bratr mohli sklouznout. Jo, to byly časy, teď když kouknu z okna, tak mi to připomíná spíše podzim, než zimu. Ach, jo!

Myslivecké knoflíky

Obrázek
Vánoce se blíží a tak peču a užívám si voňavé atmosféry... Myslivecké knoflíky mám hodně ráda už od dětství, jen ty ořechy lezou do zubů. :-)

Linecké cukroví – kolečka a stromečky

Obrázek
Vánoce se kvapem blíží, a tak tu pro vás mám další recept na vánoční cukroví, které patří mezi klasiku a u nás doma se peče každý rok. Letos jsem si ovšem trochu vyhrála a udělala ještě další druh lineckého cukroví, a to stromečky.

Perníčky

Obrázek
Vynikající perníčky, které jsou hned měkké, takže nepotřebují vůbec uležet! Proto si je klidně můžete upéct až teď a na Vánoce mít perníčky pro radost.

Vánoční momentky

Obrázek
Po delší době vám přináším další momentky, tentokrát budu tématicky zaměřené na Vánoce a přípravy na tyto krásné svátky. Vánoční Plzeň, kde jsem byla v noci 6. prosince na oslavě a nemohla se připravit o stromeček. I když v podnapilém stavu to nebylo ono. :-) Proto tam pojedu ještě jednou a podívám se i na Adventní trhy.

Dvě knihy, které bych chtěla dostat k Vánocům

Obrázek
Mám tu dvě knihy, které mě rozhodně zaujaly a hrozně moc bych je chtěla najít pod stromečkem. Jenže je tu problém, pokud doma řeknu, že chci "knihu na zničení", tak si akorát zaklepou na hlavu a možná mě i pošlou k psychiatrovi. A tak si asi počkám na leden a koupím si je sama. :-) První (asi poslední) sníh v Klatovech... Krásné Vánoce!

Dvoubarevné rohlíčky

Obrázek
Mám tu pro vás další můj oblíbený recept na vánoční pečení. Vážně mě to začalo bavit. :-) Dvoubarevné rohlíčky jsou vynikající a na tácu s cukrovím se krásně vyjímají.

Vanilko-kakaové sušenky

Obrázek
Blog Knižní přátelství je nádherný a velmi ráda se na něj chodím dívat a hlavně se inspirovávat. Takže moc děkuji Veronice za to, že jej dělá tak úžasně. :-) Její recepty jsou lákavá, a tak jsem vyzkoušela její Vanilko-kakaové sušenky . Prozradím, že jsou vynikající.

Psí tlamičky nebo Škebličky

Obrázek
Pokud chcete mít více druhů cukroví, tak není nic jednoduššího, než si usnadnit práci a udělat si dva druhy najednou. U nás doma totiž děláme Psí tlamičky (tmavá náplň) a Škebličky (světlá náplň), rozdíl mezi nimi je jen v kakau, které se dává do náplně tlamiček. Jednoduché a určitě se po tom jen zapráší. :-)

Recenze: Já, Poutník – Terry Hayes

Obrázek
Brilantní kriminální thriller, kterému se nic nevyrovná! Na první pohled může od četby odrazovat tloušťka knihy, ale doufám, že se nenecháte odradit, protože byste se připravili o neopakovatelný zážitek!   V téhle práci neplatí, že chybami se člověk učí. K tomu nedostanete šanci. Uděláte jednu chybu a je po vás.   (str. 79)

Kokosové pracny

Obrázek
Mám tu pro vás další recept na mé oblíbené vánoční cukroví, tentokrát to jsou kokosové pracny. Výborně jdou z formiček, tak jsem se u nich nerozčilovala. :-)

Halloweenský knižní hop - vyhodnocení

Obrázek
V první řadě se chci omluvit za zpoždění a za to, že blog v poslední době stagnoval. Měla jsem trochu obtížnější období, o kterém se nechci moc rozepisovat. Někdo z mých blízkých byl v nemocnici, a tak se mi nechtělo nic dělat. Ale teď to prostě musíme dohnat. Nejdřív vyhodnotíme knižní hop, pak budou recenze, recepty, fotky a další věci... V prosinci pojedu na plný plyn (už bylo taky na čase). :-D