Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z březen, 2014

Recenze: Hobit, aneb Cesta tam a zase zpátky - John Ronald Reuel Tolkien

Obrázek
Fantasy pohádka pro každého, kdo si chce užít kouzlo Středozemě...

Pýcha a rozkoš - Sylvie Day

Obrázek
Sylvia Day je dnes nejprodávanější autorkou ve dvaceti zemích světa. Po úspěšném díle Sedm let hříchu , které včetně strhujících erotických scén zaujme čtenáře i příběhem velké lásky a napínavými dějovými zvraty, vydává nakladatelství Beta Dobrovský další její knihu Pýcha a rozkoš .

Momentky (2)

Obrázek
Kuk! Nová žabák vás zdraví! A aby mu nebylo smutno, tak jsem mu pořídila dvě kuřátka z mandlového těsta (vlastně má už jen jedno, to druhé bylo podle sežráno).  Můj oblíbený hrneček s šípkovým čajem, mňam. A v pozadí jsou k vidění tři nové pohlednice, jen ještě nevím, komu je pošlu. Hlásí se snad někdo? :-)

Sirotek z Highbury - Joan Aiken

Obrázek
"Sirotek z Highbury" volně navazuje na jedno z nejuznávanějších děl Jane Austen Emma , ve kterém se Jane objevuje jako druhá hlavní hrdinka.

Recenze: audiokniha Prázdniny s dráčkem

Obrázek
Poslechněte si pohádkové vyprávění plné dobrodružství a zajímavých situací...

Recenze: Dokonalá vášeň - Raine Miller

Obrázek
Rozkošná historická romance, která dokáže být lechtivá, zamilovaná i smutná...

Recenze: Temné kouty - Gillian Flynnová

Obrázek
Od té doby čekám na smrt.   (str. 63)

Blogové video novinky

Obrázek
Tak a je to tady! Opět jsem natočila video, své druhé a stále si myslím, že na něm jen žvatlám a nic kloudného ze mě nevypadne. :-) Proč tu nebýt i za exota, alespoň se pobavíte. A s úsměvem jde všechno lépe. Jen omluvte kvalitu, natáčím to na mobilu, takže ho musím držet, hlavně se nevrtět a věci si případně podávat pouze jednou rukou.  A o čem jsou novinky? Hlavně o mém problému " Čtu rychleji než píšu ", aneb prostě nestíhám psát recenze. Dál vám představím dvě zajímavé knihy , které mám půjčené z knihovny. A do třetice řeknu pár slov o plánech . Chtěla bych zde představit zajímavé blogy plné kreativních nápadů a inspirce, plus udělat s jejich autory krátké rozhovory. Víte, co mě nakoplo a donutilo natočit toto video? No, přece skvělá Rodaw , která mi napsala milý dopis, a tak jsem ji prostě nemohla zklamat. Další videa bych natáčela asi obtýden, ale uvidím, jak mi to vyjde. Jinak je toto video věnováno RODAW . Chcete další videa? A nezajímá vás něco? Klidně se

Dopisní překvapení od Rodaw

Obrázek
Jedna z mých nejoblíbenějších bloggerek, skvělá a plná života, Rodaw mě opět překvapila. Tento týden na mě ze schránky vykoukl dopis od ní i s krásnými dárečky. :-) Mockrát děkuji...udělala jsi mi obrovskou radost, slovy to ani nejde popsat a tvé psaní mi do žil vlilo novou sílu. Děkuji!

Nástěnka

Obrázek
Mám nástěnku a hrozně ráda si na ní dávám došlé pohlednice, dopisy, drobné radosti a lístečky s poznámkami... Až na střední mi jí táta udělal z polystyrenu a od té doby jí mám pořád, jen jsem si vylepšila podle svého. Nástěnka já moje velká radost, na kterou nedám dopustit.

Momentky (1)

Obrázek
Přináším vám další momentky, což jsou jakési pokusy o fotografie, které zachycují směs mých radostí, inspirace, knih...prostě všeho, co mě napadne zde ukazovat. :-) Můj diář na rok 2014 mi neustále leží někde na stole a neustále ho mám při sobě. Jak jsem dříve mohla nemít diář? To nechápu. Pak tu je zápisníček s pejskem, kam si zapisuji své myšlenky, nápady a kreslím si náčrtky výtvorů, které bych chtěla nakreslit. A nesmí chybět maceška , která mi vždy zvedne náladu svými barvami. Pro inspiraci tu mám časopis Marianne - Venkov & styl .

Recenze: Šivovo třetí oko - Otakar Chaloupka

Obrázek
Detektivka od českého autora, který se nebojí překvapivého konce...

Recenze: Elyonova země: Temné hory - Patrick Carman

Obrázek
Napínavé dobrodružství v tajemné Elyonově zemi přinese mnohé...

Recenze: Vraždy bez svědomí - Luke Delaney

Obrázek
Děsivý thriller ukazující policejní práci do podrobna a se silným charisma, díky němuž se téměř vyrovná Červenému drakovi od Thomase Harrise!

Recenze: Napsáno krví - Andrea Kane

Obrázek
Složitý thriller z kriminálního prostředí, který bere dech...

Čtenářské momenty

Obrázek
Hrozně ráda navštěvuji Veroniku a její blog Knižní přátelství , kde obdivuji nejen recenze, ale hlavně její nádherné fotografie s knihami i bez knih. Je to úžasná osůbka, která mi dodává inspiraci. Díky, že jsi. :-) A tak doufám, že jí to nebude vadit, ale rozhodla jsem se, že sem budu občas (ne moc pravidelně) dávat své pokusy o fotky. Půjde o různé mometky z mého okolí, ale hlavně s knihami, mými mazlíčky a jinými radostmi. Dnes sem dám několik mých starších momentek... Často čtu u nočního stolku, kde jsem si rozsvítím svíčku, zapálím svou "halloweenskou" aromalampu, ozdobím si ho vázou s umělými růžičkami a hlavně si udělám teplý ovocný čaj s pomerančem. Ten zbožňuji. :-)

Swap - balíček od Hanky

Obrázek
V půlce února jsem si se svou "dopisní" kamarádkou Hankou z blogu Girl With Poppies poslala poštou balíček plný drobných radostí a dárečků. Původně jsem to navrhovala jako poslání vánočního dárečku, ale nějak jsme se nestihly domluvit, a tak jsme to konečně uspořádaly na sv. Valentýna.