Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z květen, 2013

Recenze: Sváteční vraždy - Daniela Fischerová

Obrázek
Tři svátky, tři detektivní příběhy, tři vraždy a tři přátelé... Zajímavé krimi, kde je k dopadení vraha zapotřebí zdraví úsudek, dedukce a všímavost detailů v okolí.

Recenze: Pozemšťan! - Mark Fearing

Obrázek
Co se může přihodit, pokud vaše dítko nastoupí do nesprávného autobusu? Klidně se může dostat i do vzdálené galaxie, stejně jako se to přihodilo devítiletému Budovi...

Májový knižní hop - výherci

Obrázek
Zdravím, hned na začátku se vám chci omluvit za zpoždení výsledků, ale nějak jsem se k tomu nemohla dohrabat, přesto jsem to nakonec stihla do konce Máje a konečně se dozvíte výsledky Májového knižního hopu, který pořádala Syki.

Recenze: Nemilovaní - John Saul

Obrázek
Skutečně se historie opakuje? Může si šílená mysl přehrát dávnou minulost a opět jí chtít prožít? Žádný Devereaux ještě nikdy Sea Oaks neopustil!

#4 Katyně - Pavel Kohout

Obrázek
Připravila jsem další „Pitvu děl“, co je takový můj hybrid mezi čtenářským deníkem, rozborem a recenzí. Nejsem žádný expert přes literaturu a maturitu mám už pár let za sebou, ale zároveň až v poslední době nacházím kouzlo klasických děl, nebo knih s hlubším dějem, které vás vedou k přemýšlení nad dějem a ne jen k bezmyšlenkovitému čtení. Tak proč se o to s vámi nepodělit? Tentokrát jsem si přečetla psychologický román Katyně od českého autora Pavla Kohouta , který mě zaujal především svým neobvyklým dějem a ilustracemi.

Recenze: Barva kouzel - Terry Pratchett

Obrázek
Vydejte se na pouť po Úžasné Zeměploše, vašimi průvodci jsou čaroděj Mrakoplaš, první zeměplošský turista Dvoukvítek a Smrť, který je trpělivě následuje a vyčkává na svou příležitost. S nimi se můžete spolehnout, že zabloudíte a cestu zpátky budete hledat velmi obtížně, pokud vás nespolkne zavazadlo.

Recenze: Léky smutných - Pavel Gotthard

Obrázek
Celý život je jen sada obrázků v mozku. Není žádný rozdíl mezi těmi, které se zrodily ze skutečných věcí, a těmi, které se zrodily z vnitřního snění, a není proč si cenit jedněch více než druhých. H. P. Lovecraft

Recenze: Zkažené sémě - Ondřej S. Nečas

Obrázek
Fantasy detektivka, která zaujme příběhem i krimi zápletkou a od jejích stránek se jen stěží odtrhnete...

Recenze: Říše temnot - Tajemný anděl - L. J. Smith

Obrázek
Existují andělé? Může v sobě dívka objevit moc čarodějnic? Říše temnot se otvírá, tak vstupte... krásné příšery již čekají.

Recenze: Poselství jednorožců - Strážci dobra - Michaela Burdová

Obrázek
První díl fantasy trilogie Poselství jednorožců nám představí postavy a nastíní děj. Skupina bojovníků je vyslána na dlouhou cestu, aby zachránili svět...

Recenze: Výkřik do tmy - Manuela Martini

Obrázek
Thriller pro mládež, který má dávku tajemna i napětí... Co se stalo osudné noci, že se ozval „ Výkřik do tmy “?

#3 Psí srdce - Michail Bulgakov

Obrázek
Přečetla jsem další literární klasiku a tak tu je má „ Pitva děl “, což je takový hybrid mezi rozborem, čtenářským deníkem a recenzí. Nejsem žádný expert přes literaturu a maturitu mám už pár let za sebou, ale zároveň až v poslední době nacházím kouzlo klasických děl, nebo knih s hlubším dějem, které vás vedou k přemýšlení nad dějem a ne jen k bezmyšlenkovitému čtení. Tentokrát jsem si přečetla novelu Psí srdce od ruského autora Michaila Bulgakova , která mě zaujala svou obálkou i dějem.

Recenze: Říše temnot - Černá magie - L. J. Smith

Obrázek
Může láska porazit nenávist i zákony Říše temnot? Najde čarodějnice svou spřízněnou duši? A čeho všeho je ochotná se vzdát pro svou lásku?

Recenze: Zimní krypta - Anne Michaels

Obrázek
Půvabný román plný čiré krásy, který zaujme úchvatným jazykem a nesentimentálním pohledem na tragický osud lidstva. Může člověk, zvyklí jen ničit, chtít zachránit něco krásného? Nebo je vše jen klam?

Recenze: Padesát odstínů temnoty - E. L. James

Obrázek
Pokračování „velké lovestory“ je tu a vztah mladé Anastasie s Christianem dostane opět zabrat. Dámy, připravte si kapesníky, protože vás čeká dostaveníčko dlouhé přes 600 stran...

Recenze: Na Sibiř - Per Petterson

Obrázek
Příběh mladé ženy, který se sice nezapsal do historie, přesto zobrazuje život v Dánsku před německou okupací i po ní. Severská literatura dokazuje, že je velmi silná, jen to nemusí být vždy jen kriminální thriller, ale i krásná beletrie.

Recenze: Ovčákova dcera - Elizabeth Moon

Obrázek
Jít za svými sny se může vyplatit, a z každého člověka se může stát velikán, aneb jak se z ovčákovy dcery stala bojovnice.

Recenze: V jámě lvové - Carole Mortimerová

Obrázek
Může dívka na útěku potkat svou osudovou lásku? Brzy však zjistí, že se ocitla „V jámě lvové“, což jí ohrožuje na životě...

Čtení knižních restů - duben 2013

Obrázek
Minulý měsíc jsem začala s projektem " Čtení knižních restů ", který pořádá Cukrblik . A toto je tedy mé první jakési zúčtování... Jak se mmi dařilo? Přečetla jsem věco? Ano, nakonec jsem pečetla dvě knihy.

Recenze: Koho krysák kousne - Lynne Jonell

Obrázek
Co se stane, když vás kousne krysa? Zní to neuvěřitelně, ale budete rozumět hlodavcům. A přesně tohle se přihodilo malé Emmy, což jí změnilo život...

Májový knižní hop

Obrázek
Zdravím, zapojila jsem se do společné soutěže „Májový knižní hop“, který pořádá Syki a v podstatě jde o spojení několika blogů a uspořádání soutěží k příležitosti nějakého data, tentokrát je to 1. máj . Na konci článku najdete seznam blogů, kteří se též zapojily do této soutěže a po něm může „přehopkat“ k dalším soutěžím na jejich blocích. Soutěž trvá od 1. května do 15. května 2013 .