Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z říjen, 2012

Recenze: Rozdělená srdce - Bettina Belitz

Obrázek
Lehká romance pro dívky, která mě nijak nenadchla a dost jsem se nudila, ale námět nočních můr byl pěkný. Jen kdyby to byl horor, bylo by to o dost zajímavější.

Recenze: Život byl pes - Helena Rytířová

Obrázek
Život byl pes je příběhem psa jménem Život, který si toho za svůj život hodně zažil, ale přesto na život nezanevřel a bojoval až do konce. Byl to obyčejný voříšek, ale vše bral s humorem a do znuděné Letné vnesl nový život...

Recenze: Právo na vraždu - Veronika Černucká

Obrázek
Má někdo právo na vraždu? I kdyby se jen bránil či se chtěl mstít? Tato kniha s devíti povídkami vám na to odpoví...

recenze: Pravá krev - Mrtvý bod - Charlaine Harris

Obrázek
Již po dvanácté se může plnými doušky napít Pravé krve... Jako obvykle na Sookie čekají jen samé trable a vztah s Ericem dostane zabrat. Kdo za všemi problémy stojí? A proč chce, aby Sookie trpěla?

recenze: Až na konečnou tmy - Neal Baer a Jonathan Greene

Obrázek
Pokoušet se pomoci nemocnému člověku s psychickými poruchami se občas nevyplácí, o tom se dr. Claire Watersová velmi brzy přesvědčí. A pokud k tomu ještě nejste smířeni s minulostí, tak to může dopadnout hodně špatně. Budete muset procházet nocí s vrahem v zádech "Až na konečnou tmy".

Recenze: Cena krve - Tanya Huff

Obrázek
První díl upíří detektivky s trochou "romance", kde však nejde o lásku jako o vzájemné složité vztahy a hlavně o odhalení vraha. Naivní držení za ruce či jiné projevy citů zde příliš nehledejte, protože hlavní postavy jsou dospělí, racionálně myslící lidé, kteří sentiment nepotřebují a city jsou spíše projevem slabosti.

Recenze: Dům na samotě - Michaela Klevisová

Obrázek
Je bydlení na samotě bezpečné? Pokud by se něco stalo, tak by se člověk pomoci nedovolal. A jak lidé zareagují, když v okolí začne řádit sériový vrah?

Recenze: Můj kamarád upírek - Angela Sommerová-Bodenburgová

Obrázek
Tahle kniha je taková moje srdcovka, dostala jsem ji k Vánocům, když mi bylo asi sedm a úplně jí zbožňovala. Bylo to mé první setkání s upíry, a tak jsem z knihy měla noční můry, že mě upíři vysávají nebo jsem zavřená v rakvi. Ruprecht i jeho rodina vypadal tak děsivě... Nyní po 18 letech je to stále moje oblíbená knížka, která v knihovničce má své místo a ráda se do ní znovu a znovu začtu.

Recenze: Říše temnot - Prokleté sestry - L. J. Smith

Obrázek
Pokud naleznete zavražděného příbuzného, hlavně ho nepohřbívejte na zahradě, mohl by vás přitom někdo vidět a udělat si závěr, že jste šílený vrah... Přesně tohle se přihodilo třem upírským sestrám Jeřabině, Poštolce a Nefrit, které se tím dostaly do složité situace... Říše temnot podruhé ukazuje svou tvář.

Recenze: Nejsem sériový vrah - Dan Wells

Obrázek
Nahlédněte do mysli patnáctiletého sociopata Johna, který nedokáže projevovat žádné emoce, fascinují ho sériový vrazi a představuje si, jaké by to bylo, kdyby sám zabíjel. Přesto s tím "monstrem" uvnitř bojuje, ale má sílu nepodlehnout netkání zabít?

recenze: Deník úúúplně obyčejného upíra: Fakt „šílenej“ rok - Tim Collins

Obrázek
Věčně patnáctiletého upíra Nigela Mulleta opět čekají problémy. Sice má konečně své nadpřirozené schopnosti, díky kterým je být oblíbený, zlikvidoval zákeřného tělocvikáře a získal i srdce dívky Chloe, jenže trable přináší nový spolužák. Jak se s těžkostmi života popere? Nejspíš posvém, ale určitě se u toho hodně nasmějeme.

Recenze: Jatka - Lee Child

Obrázek
Trochu netradiční hrdina se představuje... Jack Reacher totiž na první pohled vypadá spíše jako tulák, kterého byste po setmění nechtěli potkat, než jako bývalý vojenský detektiv. Nyní ho čekají problémy, ale naštěstí není nic, s čím by si neporadil a hlavně ho neměli naštvat...

Recenze: Zrození temnoty - Alexandra Ivy

Obrázek
Svět je plný upírů, démonů a jiných oblud, až se divím, že ještě žijí nějací lidé. Jeden upír je však svázán s mocnou bytostí, která má zničit Temnotu, ta však nabírá na síle. Kdo se odváží bojovat? Strážci temnoty přicházejí...

Recenze: Dracula, má láska - Syrie Jamesová

Obrázek
Draculu, ať už v jakékoliv podobě, četl či viděl asi každý, ale nyní se nám tento hororový příběh ukazuje z nezvyklého pohledu, a to z pohledu zamilované ženy. Tahle kniha není ani tak o Draculovi, jako právě o ni. Vlastně by se kniha mohla jmenovat Deník Míny Harkerové.

Recenze: Říše temnot - Tajemství upírů - L. J. Smith

Obrázek
Berete život jako samozřejmost? To se však může kdykoliv změnit. O tom se přesvědčí i dívka jménem Poppy, která si myslela, že má celý život před sebou a najednou se dozví o brzké smrti během několika týdnů. Ještě že má za kamaráda lamii Jamese a tohle je jejich " Tajemství upírů "...