Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z červenec, 2012

Recenze: Garpíškoviny aneb Bibi a čtyři kočky - Barbara Nesvadbová

Obrázek
Nahlédněte pomocí téhle roztomilé knížky pro děti do psí duše. Pes Garp už jen čeká, aby vám mohl povyprávět svůj "přetěžký" život s lidmi a kočkami. . Děj : Garp se narodil jako mrňous, ale dostal se do nového domova, kde se o něho starala potřeštěná studentka. Jenže jak šel čas, pořídila si dítě - malou Bibi, přestěhovali se do velkého domu a pořídili kočky... Jak Garp zvládne všechny ty změny? Dokáže si zvyknout na dítě a později na kočky? Získá si kočičí úctu i respekt?

Malfuria - Strážkyně mlžných kamenů - Christoph Marzi

Obrázek
Krásný fantasy příběh pro mládež, který nás zavede do kouzelné Malfurie, kde se setkáme s mladičkou kreslířkou map Catalinou. . Děj : Mladá Catalina se ocitla v magickém městě Malfuria, které letí po obloze a je z peříček, čarodějky ji tam vyprávějí události, které před mnoha lety změnily svět, na druhou stranu jí varují, že by měla svou moc používat co nejméně. Catalina je smutná, protože neví, co se stalo s jejím kamarádem Jordim, ale na smutek není čas, protože stíny začínají ovládat města a jejich obyvatele, čarodějnice proto musí urychleně najít Catalininu babičku Nurii Nieblu, která by mohla stíny zastavit.

Recenze: Tajemství sedmi ještěrek - Veronika Černucká

Soukromá vyšetřovatelka Tara je na scéně a žádný zločin není dostatečně složitý, ab ho nevyřešila. Starý dům U sedmi ještěrek otevírá své brány a odhaluje své obyvatele, kteří jsou pro peníze ochotni i zabíjet...

Recenze: Bec - Darren Shan

Obrázek
Vítejte v Demonatě již počtvrté a objevujte další tajemství z démonického světa. Čím nás tentokrát Lord Lítost zase překvapí? . Děj : Bec vychovali v hradišti jako budoucí kněžku, protože ovládá magii. Jenže pak se na světě objeví démoni a zabíjejí lidi, kteří proti nim neznají obranu. Jednou do hradiště dojde zaostalý chlapec Bran, s kterým se Bec a skupina bojovníků vydá na cestu do chlapcovy vesnice. Tam se setkají s druidem Drustem, který má plán, jak zastavit démony a zavřít bránu do Demonaty, k tomu však potřebuje Bec. Společnými silami bojují s démony i se záludným Lordem Lítostí, který má jako obvykle své vlastní plány. Jak se Bec vyrovná s nově nabitou magickou mocí? Co má Lord Lítost v plánu a proč naší skupině svým způsobem pomáhá? Dokáže Drust zavřít bránu?

Recenze: Hostitel - Stephenie Meyerová

Obrázek
Od autorky jsem samozřejmě četla sérii Stmívání, která sice není vrcholné dílo, ale je to milá romance, u které si vždy odpočinu a trochu se i zasním. Tak jsem byla zvědavá i na její nové dílo určené dospělým.

Recenze: Noc, kdy jsem měla zemřít - Veronika Černucká

O knize a vlastně i o autorce jsem se před časem dozvěděla na Bookfanu (česko-slovenská sociální síť pro milovníky knih), kde jsem se s ní tak trochu seznámila. Snažím se podporovat české autory, hlavně ty mladé a začínající, ani mi příliš nezáleží na žánru, i když jsem od nich prozatím četl hlavně fantasy, ale tentokrát je to detektivka.

Recenze: Hladová přání - Tereza Matoušková

Opět se dostáváme do Podmoří, úžasného světa, kde vládně magie, ale i zlo a intriky. Stejně jako v předchozích knihách od této nadějné mladé autorky - "Branou snů" a "Dnes se neproměňuj" - se setkáme s hlavními postavami, kterými jsou Femorian i se svou nevlastní matkou Zorenou, Atalan, Kerdeou a mladičkou dívenkou Jukatou, která v této knize dostává mnohem více místa než v minulosti, a dobře se s ní seznámíme.

Mumie - Barbara Steinerová

Obrázek
Napínavý dobrodružný příběh spojující současnost a minulost z dob Starého Egypta.   Děj : Lana vypomáhá v muzeu, Starý Egypt jí fascinuje již od dětství, jako by z oka vypadla princezně Urbeně a k tomu jí nějaká síla přitahuje k mumii prince Nefry, který byl Urbanin snoubenec. Je to snad všechno jen náhoda? Lana na proroctví či prokletí nevěří, jenže slyší princovo volání, aby se k němu vrátila, dokonce se jí začnou zdát sny ze života princezny Urbany a vše působí až příliš reálně. Domů se jí nastěhuje černý kocour, na kterém je něco zvláštního. Ale to stále není všechno. Kolem Lany se začnou dít podivné věci a ona začíná být vyděšená.

Recenze: Erilian - Kouzla na obzoru - Tereza Janišová

Dobrodružné fantasy pro mládež, které jistě potěší jak dívky, tak chlapce. Vydejte se do kouzelného světa a společně s Ziou zažijte dobrodružství.

Pijou mi krev - Kimberly Pauley

Kniha o dívce, co se musí rozhodnout, zda projde proměnou v upíra, či zůstane člověkem.   Děj : Mina má za rodiče upíry, ale pro ni to není žádná novinka. Ví o to už dlouho, jenže Velká rada upírů na ni přišla až nyní. Je zakázáno, aby člověk věděl o existenci upírů, proto se Mina musí během měsíce rozhodnout, zda podstoupí proměnu. Nastupuje do jakéhosi přípravného kurzu vedený Vlkobabičkou. Mina zvažuje všechny pro a proti, ale stále váhá, stejně jako nedokáže zvolit mezi chlapci - Nathanem, Aubreyem a Georgem. Mina se tak potácí mezi upíry a lidskými přáteli, snaží se rozhodnout, koho opustit. Pokud totiž zvolí lidský život, bude jí vymazána paměť a pokud proměnu v upíra, tak musí opustit dosavadní život i přátele.

Recenze: Lhář - kniha první - Jakub Ćwiek

Obrázek
Měl zemřít až z příchodem Ragnoraku, severského konce světa, jenže andělé se rozhodli skoncovat s božstvy a pozabíjeli severské bohy v čele s Odinem. Jedině jeho ušetřili, ale jen proto, aby jim sloužil a dělal za ně špinavou práci. Seznamte se, přichází Loki, bůh lhaní a klamu.